Incepe testarea bucurestenilor! Gabriela Firea sustine ca proiectele i-au fost blocate "din cinism si invidie"

,

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că cele două proiecte care urmăresc testarea bucureştenilor pentru coronavirus vor începe în curând

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că cele două proiecte care urmăresc testarea bucureştenilor pentru coronavirus vor începe în curând, peste 20.000 de persoane urmând a fin incluse în ele. Pentru proiectul votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care prevede utilizarea de teste care se analizează pe aparate RT PCR, au fost deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate, pentru celălalt căutându-se soluţii. ” Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu.

Din cinism şi invidie”, susţine Firea.

”În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din Bucureşti. În total, peste 20 000 de teste în prima etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureşteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iştii noştri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare”, a scris Firea, luni, pe Facebook.

Primarul general afirmă că, în privinţa celor 10.500 de bucureşteni cuprinşi în esantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arată gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a populaţiei, ”cu siguranţă vom găsi modalităţile optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar, preluat din practică ţărilor civilizate şi care au luptat real cu virusul nou”.

”Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie. Ce se poate cu succes în întreagă lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătăţii populaţiei. Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea».

Atâta răutate nu am văzut! Dacă s-ar adună energia pentru lucruri pozitive şi nu pentru a pune piedici, cu siguranţă viaţă tuturor s-ar schimbă în bine”, a mai scris Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa, în 11 mai, că ambele proiecte de testare a populaţiei vor demara în următoarele zile, atât cel anunţat în urmă cu o lună, împreună cu Institutul ”Matei Balş”, dar şi cel votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Primul vizează populaţia care deja a fost infectată, iar al doilea vizează testarea de tip antigen, pentru voluntari. În prima fază vor fi acceptaţi 11.000 de voluntari.

Citeste si: Se dau bani ca sa ne testam de coronavirus. Cine poate primi banii

Citeste si: Zile libere platite si in vacanta de vara. Proiectul care i-ar ajuta pe parintii care nu pot lucra de acasa

Citeste si: Redeschiderea creselor si after schoolurilor nu este sustinuta de primarul Capitalei. Care este solutia propusa de Gabriela Firea

 

Citește-ne pe

Citește și:

Simina si Alex Zanoaga, imagini memorabile alaturi de fiul lor, Dominic! Iata cum au fost surprinsi fericitii parinti la cea mai recenta sedinta foto!

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Ce inseamna starea de alerta maxima? Ce RESTRICTII trebuie sa respectam

Andreea Pirui, criză de gelozie în emisiune. Incredibil ce i-a spus lui Livian după ce a sărit în apărarea lui Marius: "Te bagi în toate relațiile!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies