Redeschiderea creselor si after schoolurilor nu este sustinuta de primarul Capitalei. Care este solutia propusa de Gabriela Firea

,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor, insa nu va susţine redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school.


In articol:

" Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună.

(...) Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oameni au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru copii e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

Gabriela Firea pledeaza pentru testarea populatiei

Succesul nostru ar fi deplin dacă ne-am concentra şi pe testarea populaţiei, nu vom şti câte cazuri de îmbolnăviri sunt decât dacă se fac teste şi nu doar in Bucureşti” a afirmat Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi situaţia creşelor, Firea consideră că redeschiderea acestora „este un risc foarte mare” pe care nu şi-l asumă, precizând că nu susţine redeschiderea acestor creşe. Firea mai susţine ideea ca unul dintre părinţi să poată rămâne acasă cu copiii şi ca acesta să fie plătit.

„E u nu pledez să se redeschidă nici creşele, nici grădiniţele, nici acele centre after school, ci pledez ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii”, a precizat primarul general.

Primarul general al Bucureştiului a mai anunţat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.

Cum se va desfasura transportul in comun

„F iresc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând ân picioare, dar nu mai mult, la distanţă.(...) Nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune că aştepte următorul autobuz sau următorul tramvai pentru că este bine, până la urmă şi pentru dumnealui”, a argumentat Firea.

Citeste si: Inscrierea la gradinita si clasa pregatitoare. Ministerul Educatiei publica luni calendarul. Cum se va desfasura inscrierea

Citeste si: S-a decis cand se deschid scolile! Cum vor fi protejati copiii de infectarea cu coronavirus

Citeste si: Examenele nationale si Bacalaureatul 2020. Ce programa contin si cum se vor desfasura. Detalii anuntate de ministrul Educatiei

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cand reincep competitiile sportive. Anuntul ministrului Tineretului si Sportului

Bode PUNE FRÂNĂ enturiasmului legat de congres: Vom da explicații PUBLICE

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Cum se pregatesc spitalele pentru valul doi al epidemiei coronavirus. Raed Arafat: "Trebuie sa isi revizuiasca toate protocoalele si procedurile"

Se redeschid mall-urile dupa 15 mai? Ce spune Arafat despre masurile care urmeaza sa fie relaxate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies