S-a decis cand se deschid scolile! Cum vor fi protejati copiii de infectarea cu coronavirus

Author: L.S.
Actualizat: 04 mai 2020, 08:50

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că decizia este ca şcolile să se redeschidă din septembrie, dar că niciun copil bolnav nu va intra în şcoală.

Raed Arafat a declarat duminică, la Digi 24, că acum era foarte greu să fie făcută distanţare socială la şcoală.

“E foarte greu într-o şcoală să vii să faci distanţare, să ţii cursurile şi să ţii copiii în pauze, că nu poţi să îi ţii numai în clasă, fără pauză, fără nimic, să nu interacţioneze. E suficient ca unul dintre ei să fie pozitiv asimptomatic şi toata clasa să ia şi o ducă acasă la ei.

Sau să fie unul pozitiv asimptomatic pentru că de acasă de la el e cineva pozitiv şi să se ducă să o ducă la profesor sau la profesoară”, a spus Arafat.

Întrebat dacă este o certitudine că în septembrie vor fi deschise şcolile, şeful DSU a spus: “ La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala.

Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor”.

Arafat a precizat că şi creşele şi after school-urile sunt în situaţia şcolilor şi nu pot fi redeschise în acest moment.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus cum ar trebui să arate şcoala din septembrie.

“A cces la apă şi săpun permanent pentru copii, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii. Orice copil bolnav nu intra în şcoală, orice copil bolnav care a intrat în şcoală este trimis acasă sau la medic, depinde de situaţii, febra trebuie să fie un motiv automat de a nu trimite copilul la şcoală în ziua respectivă.

Poate trebuie gândit că şcolile cu număr foarte mare de copii pauzele lor să fie distanţate, să nu iasă toată lumea deodată la pauză, nu ştiu cum este sistemul, dar astea sunt lucruri de bun simţ de distanţare şi de control a răspândirii cum se zice”, a precizat Arafat.

El spune că poate elevii ar trebui să poarte măşti de la o anumită vârstă

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

“C red că cel puţin de la o anumită vârstă va trebui, dar o anumită vârstă s-ar putea să fie foarte greu să faci acest lucru. Poate pe ei poţi să îi obişnuieşti mai repede decât pe adulţi”, a explicat şeful DSU.

Care sunt primele trei lucruri pe care trebuie să le faci, dacă are loc un cutremur. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a atras atenția

Citeste si: Cum se pregatesc spitalele pentru valul doi al epidemiei coronavirus. Raed Arafat: "Trebuie sa isi revizuiasca toate protocoalele si procedurile"

Citeste si: Examenele nationale si Bacalaureatul 2020. Ce programa contin si cum se vor desfasura. Detalii anuntate de ministrul Educatiei

Citeste si: Inscrierea la gradinita si clasa pregatitoare. Ministerul Educatiei publica luni calendarul. Cum se va desfasura inscrierea

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies