Inscrierea la gradinita si clasa pregatitoare. Ministerul Educatiei publica luni calendarul. Cum se va desfasura inscrierea

,

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat duminică seara, la Digi 24, că ministerul publica luni calendarul de înscriere pentru grădiniţă şi pentru clasa pregătitoare.


In articol:

Anisie a precizat că înscrierea se va face online, iar evaluarea psihosomatică a elevilor care se înscriu în clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor.

Ministerul Educaţiei mâine va publica pentru grădiniţe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţă. Avem o noutate, la clasa pregătitoare, de fapt noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a declarat Monica Anisie.

Ea a precizat că luni va avea loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în cadrul căreia vor fi stabilite toate procedurile.

Avem la ora 9, o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere”, a explicat ministrul Educaţiei.

Citeste si: BREAKING NEWS: In ce data au loc examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala in acest an. Anunt oficial

Citeste si: Ministrul Educației, decizie importantă după ce s-a anunțat că școlile rămân închise: "Nu se vor mai susține..."

Citeste si: DOCUMENT: Cum se reia scoala in Romania. Ce se intampla cu elevii din clasa a VIII-a si a XII-a. Cum se va sustine examenul de Bacalaureat

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

''Survivor Romania'' ajunge la un nou nivel! Cine va supravietui? Ies scantei intre Emy si Elena! Urmariti un episod incendiar, LUNI, de la 20:00, pe Kanal

După ce le-a tăiat din bani, Florin Cîțu cere preoților să-l ajute în campania de vaccinare

Un nou dezastru în familia Clejanilor. Dupa scandalul provocat de Fulgy, acum au o problema si mai mare

Andrei sau Iancu? Cine este ultimul ELIMINAT de la ''Survivor Romania''

Recompensa de LUX pentru faimosi! Cum arata vila in care isi vor petrece noaptea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies