Zile libere platite si in vacanta de vara. Proiectul care i-ar ajuta pe parintii care nu pot lucra de acasa

,

În contextul în care școlile vor rămâne închise până se termină actualul an școlar, deputații pregătesc o modificare importantă pentru părinți.


In articol:

Aceștia vor putea cere angajatorului libere plătite inclusiv în timpul vacanței de vară, scrie avocatnet.ro.

Măsura se găsește într-un proiect de lege propus recent pentru adoptare la Camera Deputaților, care deja a trecut de Senat. Astfel, documentul trebuie doar să primească votul favorabil al deputaților pentru a trece de Parlament și a fi trimis șefului statului.

Concret, în legea ce permite părinților să ceară libere plătite de la angajator, când cursurile școlare sunt suspendate, va apărea o prevedere ce va permite acordarea liberelor inclusiv în vacanța de vară, chiar dacă România nu va mai fi în stare de urgență, potrivit avocatnet.ro.

Conform regulilor actuale, părinții pot cere libere plătite până pe 12 iunie 2020, adică până la încheierea cursurilor aferente anului școlar 2019-2020. Asta în condițiile în care s-a anunțat recent că școlile rămân închise până la finele semestrului al doilea.

Totuși, părinții nu mai pot cere libere plătite și pentru vacanța de vară, care va începe pe 13 iunie și se va încheia pe 13 septembrie 2020, deoarece starea de urgență se va termina cu mult înainte.

Astfel, din moment ce vacanța de vară face parte de calendarul oficial al anului școlar 2019-2020, rezultă că modificarea pregătită de deputați va permite părinților să ia libere plătite și în perioada 13 iunie- 13 septembrie 2020.

Părinții pot cere libere plătite angajatorului dacă au copii în vârstă de până la 12 ani și dacă locul de muncă ocupat este incompatibil cu munca la domiciliu sau telemunca.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Incep inscrierile la gradinite. Calendarul anuntat de Ministerul Educatiei

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis, declaratii de presa: "Starea de urgenta nu va fi prelungita!"

Citeste

si: Redeschiderea creselor si after schoolurilor nu este sustinuta de primarul Capitalei. Care este solutia propusa de Gabriela Firea

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care este situatia economica a Romaniei. Orban: "Lucrurile stau mai bine decat ne asteptam"

ULTIMA ORĂ | CNSU a adoptat o nouă hotărâre: Pacienții cu COVID-19 duși la spitale din străinătate trebuie să fie aduși înapoi/ DOCUMENT

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Cand se redeschid bisericile si lacasurile de cult. Vela: "Daca suntem viginenti, vom putea sa ne gandim si la nunti si botezuri"

Cand se redeschid restaurantele, terasele si cafenelele? Orban: "Nu excludem varianta asta, e adevarat."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies