Presedintele Klaus Iohannis, declaratii de presa: "Starea de urgenta nu va fi prelungita!"

,

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, de la ora 14.00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.


In articol:

Declarația vine după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 la care au participat, printre alții, premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Monica Anisie.

Declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:

"Lucrurile au stat destul de bine, sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative ale lucrurilor.

Starea de urgență nu va fi prelungită.
Data de 14 mai e ultima zi în care avem stare de urgență.

Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra în stare de alertă.

Situația nu s-a îmbunătățit încă, nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și că suntem în normalitate. Câteva lucruri totuși se schimbă. epet, epidemia nu a trecut, trebuie să fim foarte responsabili. Indiferent ce auziți la televizor, nu știe nimeni până când durează epidemia. Depinde de noi dacă o controlăm mai bine sau mai puțin bine.

După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm, deplasările să fie necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Ce se întâmplă mai departe: relaxarea se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni.

Următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul lui iunie.

Se vor redeschide saloanele de coafură, frizerii, cabinetele stomatologice, muzeele.

Dar toate în condiții speciale de distanțare, de igienă. Cu toții vom purta mască în spații publice închise, în transportul public în comun. Măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile în carantină.

Deplasările în esență vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, cu câteva excepții: în interes de serviciu, probleme medicale, pentru sport individual, mers cu bicicleta.

Sporturile indiviiduale vor fi permise, dar cu restricția de a întâlni mai mult de trei persoane.

Sportivii de performanță vor putea în condiții foarte speciale să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire

Bazele sportive nu se deschid pentru amatori.", a spus presedintele.

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț important pentru elevi! Când va începe noul an școlar?

Cristian Diaconescu, despre SCANDALUL din coaliția de guvernare: 'Suntem singura țară din Europa Occidentală, în criză politică, în plină pandemie'

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Kerem din serialul "La rascruce", unul dintre cei mai atragatori actori ai momentului in Turcia! Iata cu cine s-a casatorit in secret chipesul Alperen Duymaz!

Elif din serialul "Hercai", o femeie rebela si seducatoare, dincolo de rolul sfioasei tinere pe care il interpreteaza! Imagini inedite cu celebra Duygu Yetis!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies