Trecem la starea de alerta maxima! Orban: "Suntem democratie, dar nu suntem anarhie"

,

Declaratiile premierului Orban la inceputul sedintei de Guvern de luni:


In articol:

Prmierul Ludovic Orban a declarat luni, la începutul şedinţei de Guvern, că, prin adoptarea Hotărârii de Guvern instituită deja prin hotărârea Comitetului Naţional pentru situaţii de Urgenţă se continuă starea de alertă, trecându-se la starea de alertă maximă.

”Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a afirmat prim-ministrul.

Orban a explicat că a convocat şedinţa de Guvern ca urmare a intrării în vigoare a Legii referitoare la instituirea stării de alertă.

Am luat decizia de a organiza această şedinţă de Guvern pentru a decide instituirea stării de alertă în confiormitatea cu prevecerile Legii 55, care intră în vigoare începând de astăzi. Exista temeiul anterior, stabilit de Ordonanţa 21, dar după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentariu, niciun fel de polemică referitoare la starea de alertă, pentru ca lucurile să fie clare, am luat decizia de a institui starea de aleră prin Hotărâre de Guvern”, a declarat şeful Executivului, adăugând că anterior a coinvocat Consiliul

Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că mai multe măsuri cuprinse în HG aferente stării de alertă trebuie apriobate la propunerea CNSU.

Premierul a precizat că amenzile reprezintă ” un instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă”.

”Orice comportament care nu este corect şi care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri trebuie sancţionat. Aşa este normal şi aşa este firesc.

Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie”, a afirmat Orban.

Citeste si: Declaratia pe propria raspundere, modificata din nou. Cum arata noul model

Citeste si: Mesaj RO-ALERT despre starea de alerta: ce anunt au trimis autoritatile

Citeste si: Klaus Iohannis, despre reintroducerea starii de urgenta in Romania: cand se va face acest lucru

 

Citește-ne pe
Citește și:

Avertismentul lui Nelu Tătaru după relaxarea restricțiilor: "Noi nu am trecut nici de valul 1. Suntem..."

Vlad Voiculescu a DISPUS verificări naționale după tragedia de la Babeș: DSP -urile vor raporta stările unităților de ATI

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Horoscop dragoste saptamana 18-24 mai. Zodia care isi intalneste perechea

Amenzi usturatoare in starea de alerta! Ce nu ai voie sa faci incepand de astazi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies