Se revine la starea de urgenta in Romania?! Nelu Tataru a facut anuntul in urma cu putin timp

,

O revenire la starea de urgență nu poate fi exclusă, a avertizat Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – după ce, în weekend – mulți români au tratat cu superficialitate măsurile de protecție și distanțarea socială impuse de criza coronavirusului.


In articol:

Pericolul nu a trecut, încă, iar o astfel de atitudine poate avea urmări nedorite. “Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate”, avertizează Nelu Tătaru.

Citeste si: Ii mai tii minte pe Viorela si pe Stefan? Acum sunt TREI: ''Iubirile mele'' Felicitari!

“Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat, începând de pe 15 mai, o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni. Suntem într-un moment în care am văzut că, în aceste două zile, atât o parte din agenții economici, cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor odata cu reluarea act lor”, a mai spus ministrul Sănătății la România TV.

Se revine la starea de urgenta in Romania?

Citeste si: Ce inseamna starea de alerta maxima? Ce RESTRICTII trebuie sa respectam

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă și spune că precauțiile ”trebuie să rămână de bază”, fiind vorba despre 14 zile în care situația va fi monitorizată permanent. Și există varianta ca – în cazul în care aceste măsuri restrictive nu vor fi respectate – să apară din nou restricții, iar revenirea la starea de urgență nu este exclusă.

Nelu Tătaru a precizat că se va interveni de urgență dacă evoluția va fi negativă, pe parcursul acestor 14 zile, cu atât mai mult cu cât din străinătate vin, acum, mult mai mulți români, acești putând fi carantinați la domiciliu.

”Reamintesc că precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. (…) Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări. Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni. Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată. (…) La ora 24 intră în vigoare și Legea COVID-19. Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste si: Incepe testarea bucurestenilor! Gabriela Firea sustine ca proiectele i-au fost blocate "din cinism si invidie"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Incepe testarea bucurestenilor! Gabriela Firea sustine ca proiectele i-au fost blocate "din cinism si invidie"

Guvernul Cîțu pregătește CONCEDIERI în companiile de stat - Metrorex, TAROM și CFR, pe listă (Antena 3)

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Simina si Alex Zanoaga, imagini memorabile alaturi de fiul lor, Dominic! Iata cum au fost surprinsi fericitii parinti la cea mai recenta sedinta foto!

Ce inseamna starea de alerta maxima? Ce RESTRICTII trebuie sa respectam

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies