Experiment! Cât de eficiente sunt, de fapt, măştile de protecţie în prevenirea noului coronavirus

,
Mască de protecţie
Cât de eficiente sunt, de fapt, măştile de protecţie în prevenirea noului coronavirus

Purtarea oricărui tip de mască reduce cu 70% răspândirea virusului, arată experimentul unei Universităţi din Tokyo.


In articol:

Măştile de protecţie sunt printre cele mai căutate produse din farmacii sau de pe internet în această perioadă, însă multe persoane nu  știu cât de eficiente sunt în prevenirea noului coronavirus.

O echipă a Universităţii din Tokyo a demonstrat cu ajutorul unui experiment cum pot preveni măştile sanitare molipsirea cu noul coronavirus.

Câtă protecţie oferă măştile sanitare

Masca este una din principalele măsuri anti-COVID, iar o echipă a Universităţii din Tokyo a arătat care este protecţia oferită de măştile sanitare, precum şi de cele din pânză împotriva noului coronavirus. 

Experimentul s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine. În cazul unuia dintre acestea, s-a folosit un spray pentru a împrăştia virusul, iar pentru celălalt, un ventilator imitând respiraţia umană.

Receptorul, care era protejat cu o mască din pânză, a avut o reducere cuprinsă între 20 şi 40% din absorbţia virusului şi între 47 şi 50% în cazul măştii chirurgicale obişnuite. În schimb, cu o mască N95, purtată corespunzător, reducerea a fost cuprinsă între 79 şi 90%, potrivit Libertatea.ro.

Când emiţătorul a folosit o mască, din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea contagierii în cazul receptorului a fost de peste 70% pentru ambele cazuri, comparativ cu masca N95 plasată în mod corect, care a beneficiat de o protecţie de aproape 100%. 

Citeste si: Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție sau nu respectă regulile impuse de autorități?

Indiferent de caz, Yoshihiro Kawaoka, şeful echipei care a condus experimentul, a avertizat că folosirea măştilor faciale nu evită complet contagierea cu noul coronavirus.

“Important este să nu avem prea multă încredere în măşti”, a precizat el.

Nu s-au realizat anterior alte experimente similare în cadrul cărora să se folosească virusuri reale, potrivit declaraţiilor acordate postului public de televiziune NHK de Yoshihiro Kawaoka, de la Institutul de Ştiinţe Medicale al Universităţii din Tokyo, conform sursei citate.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Județul care a depășit Bucureștiul în ceea ce privește rata infectărilor cu coronavirus. Anunțul autorităților

Prognoza meteo pentru următoarele 3 săptămâni: vremea va fi mai rece decât normalul perioadei

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Noi reguli la metrou după ce în București a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Ce ar trebui să știe călătorii?

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: "Am luat deciza de a..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies