"Guvernul nu ne protejază!" Mesajul alarmant al lui Adrian Streinu-Cercel: "Pandemia este scăpată de sub control"

,
 Adrian Streinu-Cercel
Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut declarații despre situația actuală în care se află România.

Directorul Institutului Matei Balş, medicul Adrian Streinu-Cercel, este de părere că pandemia este total scăpată de sub control.  


In articol:

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut declarații, sâmbătă, în cadrul unei emisiuni TV, despre situația actuală în care se află România. Directorul Institutului Matei Balş consideră că pandemia de coronavirus este total scăpată de sub control, iar carantina impusă de autorităţi nu are eficiență fiind, în opinia sa, o "făcătură". 

Test coronavirus
Pandemia de coronavirus este total scăpată de sub control, iar carantina impusă de autorităţi nu are eficiență.

Pandemia de coronavirus este scăpată de sub control

Medicul a mai spus că s-a pierdut timp preţios și că în urmă cu trei luni ar fi trebuit efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi. Profesorul Streinu-Cercel susține că inclusiv industria HoReCa ar fi avut de câştigat.

Noi nu sunt utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă (...) Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea”, a spus medicul.

Adrian Streinu-Cercel a discutat și despre carantinarea țării. Medicul este de părere că în zadar se carantinează o localitate, deoarece regulile nu sunt respectate de cetățeni. Astfel, carantina devine inutilă.

„Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă 'nothing in, nothing out' (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (...) până când focarul nu e închis”, a declarat Streinu-Cercel.

Masca de protectie obligatorie
Oamenii trebuie să se protejeze singură, purtând masca cât e ziua de lungă. 

Guvernul nu ne protejază

Medicul epidemiolog consideră că pandemia este total scăpată de sub control și spune că Guvernul nu îi protejează pe români. Acesta a mai precizat că populația trebuie să se protejeze singură, purtând masca cât e ziua de lungă. 

Citeste si: Semnal de alarmă! Simptomul înșelător al COVID-19 care poate agrava starea pacienţilor

"Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează", a spus el.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus în România, 29 noiembrie 2020. 5.554 cazuri noi și 148 de decese cauzate de COVID-19

Oamenii USR-PLUS împânzesc ministerele şi instituţiile din subordine: Lista funcţiilor vizate

FOTO/ Imagini șocante! Costi Ioniță, filmat gol pușcă de Kanal D la Survivor România! „Se așează zilnic în cap cu toate cele în jos”

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Anunțul făcut de experţi

Cine are prioritate la vaccin? Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies