Veste șoc înainte de Sărbători! Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

,
Petrecerile  din seara de Revelion
Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

Autoritățile italiene se pregătesc să ia noi măsuri pentru a estompa răspândirea noului coronavirus.


In articol:

Italienii nu vor putea sărbători în stradă Revelionul, aceștia vor fi nevoiți să celebreze intrarea în Noul An în interior, deoarece petrecerile în aer liber vor fi interzise, a avertizat luni un ministru din Guvernul de la Roma, care a exclus posibilitatea adoptării unor excepţii de la interdicţia ce vizează deplasările pentru data de 31 decembrie, relatează DPA.

Restricțiile din perioada sărbătorilor
Restricțiile din perioada sărbătorilor

Restricțiile din perioada sărbătorilor

„Dacă vom decide că oamenii nu vor putea să rămână în exterior dincolo de o anumită oră, atunci cu toţii vom trebui să ne întoarcem la casele noastre indiferent de lucrurile pe care le-am avea de făcut. Cât despre petrecerile de Revelion? Vom sărbători acasă”, a declarat ministrul pentru Afaceri Regionale, Francesco Boccia, pentru televiziunea publică italiană (RAI).

Guvernul italian este aşteptat să anunţe până joi noi decizii privind combaterea pandemiei de COVID-19. Preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, pledează pentru „un Crăciun cu ceva mai multă libertate pentru economie şi socializare” în zonele cu rate mici de infectare.

El propune ca restaurantele să fie autorizate să rămână deschise în timpul serii (în prezent restaurantele italiene se închid la ora locală 18.00) şi ca italienii să poată să participe la slujba de la miezul nopţii în Ajunul Crăciunului, notează DPA.

Guvernul condus de prim-ministrul Giuseppe Conte va avea de luat o decizie dificilă în această săptămână în privinţa gradului în care restricţiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus vor putea fi relaxate înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Francesco Boccia ar fi folosit în faţa colegilor săi din guvern expresia „ peste cadavrul meu”  atunci când a fost discutată opţiunea de a împinge limita orară (ora locală 22:00) a actualei interdicţii de circulaţie în Italia până la o oră mai târzie.

Citeste si: S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce este și cum se manifestă "happy hypoxia"

Autorităţile italiene dezbat intens în principal asupra interdicţiei de călătorie între regiuni, care ar putea fi relaxată, şi regimului de funcţionare a staţiunilor de schi.

Directorul Asociaţiei naţionale a medicilor din Italia (FNOMCeO), Filippo Anelli, s-a declarat împotriva unei relaxări de tip „ libertate pentru toţi” şi a spus că restricţiile ar trebui să fie menţinute pentru a evita apariţia unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2.

Italia este puternic afectată de noul coronavirus, înregistrând până acum aproape 1,6 milioane de cazuri de infectare, dintre care aproape 55.000 fatale.

 

Citește-ne pe
Citește și:

România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

Calea Lactee îşi pierde din viteza de rotaţie - Care ar fi motivul, în opinia astrofizicienilor

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Anunț despre sărbătorile de iarnă din acest an: „O mare reuniune de familie este...”

Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies