Avertisment important referitor la pandemia de coronavirus. Ce s-ar putea întâmpla după Crăciun?

,
Autoritățile au vorbit despre al treilea val al pandemiei de coronavirus
Autoritățile au vorbit despre al treilea val al pandemiei de coronavirus[Sursa foto: unsplash]

După ce al doilea val de COVID-19 deja face ravagii în majoritatea statelor, autoritățile au adus în discuție posibilitatea ca Europa să se confrunte și cu un al treilea val al pandemiei. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?


In articol:

Pandemia de coronavirus face, pe zi ce trece, tot mai multe victime, iar previziunile pentru perioada următoare nu sunt tocmai bune. Specialiștii iau în calcul ca în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul de infectări cu COVID-19 să crească din nou.

Europa, lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus după Crăciun?

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, în foarte multe țări s-a luat decizia ca restricțiile severe să fie ridicate. Cu toate acestea, oamenii sunt sfătuiți să rămână în continuare în case, să se protejeze și, pe cât posibil, să evite mesele în familie sau petrecerile alături de prieteni.

Deși numărul de cazuri noi de coronavirus este în creștere, țări ca Franța sau Marea Britanie se pregătesc pentru a renunța la restricțiile severe în preajma sărbătorilor. Decizia nu este văzută cu ochi buni de reprezentanții Comisiei Europene care avertizează că în cazul în care se va renunța mult prea repede la măsurile impuse până în prezent, șansele ca Europa să fie lovită de al treilea val de coronavirus, imediat după Crăciun, sunt foarte mari. 

Citeste si: "Ăștia mă omoară"! Ultimele cuvinte ale unui polițist infectat cu Covid de pe patul de spital

În majoritatea statelor Uniunii Europene, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ
În majoritatea statelor Uniunii Europene, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ[Sursa foto: unsplash]

Șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, a ținut să amintească riscurile pe care ar trebui să și le asume toate țările care decid să ridice restricțiile în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Trebuie să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în vară, ca să nu repetăm greșelile.

Dacă ne relaxăm prea repede, riscăm să avem un al treilea val după Crăciun. În urmă cu câteva săptămâni am spus despre Crăciun că va fi unul diferit. Da, va fi mai liniștit.”, a afirmat șefa Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, potrivit stirileprotv.ro .

Asfel, specialiștii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să respecte în continuare regulile de igienă, să poarte masca de protecție și să își petreacă sărbătorile acasă, totul pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Citeste si: Un nou lockdown în ianuarie! Cu ce se vor confrunta sute de mii de români în ianuarie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Situație disperată în secțiile ATI. Medicii trag un semnal de alarmă: „Se va ajunge în câteva săptămâni la...”

Suedezii nu se tem de varianta Delta - Fără măști, țara nordică se apropie de ZERO decese provocate de COVID-19

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Rafila are soluția pentru rezolvarea pandemiei de Covid-19 în România: "Nu e complicat"

România va intra din nou în carantină? Specialiștii avertizează: "Numărul de cazuri noi de coronavirus și de decese va continua să crească dacă..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies