Ce s-ar putea întâmpla cu restricțiile după data de 6 decembrie? Ludovic Orban: „Analizăm posibilitatea de a...”

,
Ludovic Orban a vorbit despre redeschiderea piețelor
Ludovic Orban a vorbit despre redeschiderea piețelor[Sursa foto: Facebook]

Pe 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile parlamentare și au apărut zvonuri potrivit cărora, după această dată, autoritățile ar putea impune noi restricții. Ce anunț a făcut premierul Ludovic Orban?


In articol:

Deși se vorbește peste tot despre o nouă carantină națională și despre impunerea unor restricții severe, premierul Ludovic Orban a precizat că acest lucru nu se va întâmpla, ba mai mult decât atât, premierul a anunțat că autoritățile iau în calcul ridicarea anumitor restricții.

Ce restricții ar putea fi ridicate după data de 6 decembrie?

Premierul Ludovic Orban a anunțat, într-o conferință de presă, că dacă situația epidemiologică va permite, în România ar putea fi ridicate anumite restricții începând cu data de 6 decembrie. Premierul a precizat că printre măsuri ar putea fi și redeschiderea piețelor care funcționează în spații închise, în contextul în care vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile.

Deși este încrezător că lucrurile se vor îndrepta în direcția potrivită în următoarea perioadă și că anumite restricții ar putea să dispară, premierul Ludovic Orban a ținut să sublinieze că totul depinde de felul în care va evolua numărul cazurilor noi de coronavirus și că doar în urma unei analize realizate de specialiști ar putea fi luată o decizie în acest sens.

Dacă numărul de cazuri noi de coronavirus va fi în continuare în scădere, piețele din România ar putea fi redeschise
Dacă numărul de cazuri noi de coronavirus va fi în continuare în scădere, piețele din România ar putea fi redeschise[Sursa foto: unsplash]

Mai mult, Ludovic Orban a amintit că respectarea regulilor de igienă și păstrarea distanței sociale vor fi în continuare importante pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, chiar dacă anumite restricții nu vor mai fi în vigoare.

Citeste si: Decizia luată de Klaus Iohannis pe 1 decembrie. Președintele României a semnat decretele

„Vă spun că analizăm acum, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei. Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă.”, a anunțat premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit observatornews.ro .

Citeste si: Veste șoc înainte de Sărbători! Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

 

Citește-ne pe
Citește și:

Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbătorile de iarna

Cristi Borcea lămurește aspecte din Dosarul Transferurilor - Care a fost relația cu judecătoarea Geanina Terceanu

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Cum va arăta România după pandemie? Ion Cristoiu: Groaznic! Va fi un dezastru!

S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce este și cum se manifestă "happy hypoxia"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies