Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbătorile de iarna

,
Sărbătorile de iarnă
Sărbătorile de iarnă, în izolare! Recomandările făcute de autorităţi pentru Crăciun şi Revelion

Klaus Iohannis și Raed Arafat au detaliat cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în 2020, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește vertiginos.


In articol:

În urma creșterii alarmante a numărului de infectări, autoritățile recomandă evitarea petrecerilor pentru sarbatorile de iarna. Așadar, deși farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă reuniunea cu familia și prietenii, este de evitat un asemenea comportament. 

Recomandările OMS cu privire la sărbătorile de iarna

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie pentru aceste sărbători de iarna. Este pentru prima data in istoria recenta cand oamenii din intreaga lume trebuie sa respecte restrictii privind celebrarea sarbatorilor de iarna. Pandemia de coronavirus a fost una dintre cele mai extinse si a afectat deja o mare parte din populatia globului. Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis mai multe avertismente referitoare la sarbatorile din acest an.

Acestea ar putea fi cele mai diferite sarbatori din cate am trait pana acum. 

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Maria Van kerkhove
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie de sărbători.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.

„Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Citeste si: Rafila are soluția pentru rezolvarea pandemiei de Covid-19 în România: "Nu e complicat"

Preşedintele Klaus Iohannis le-a recomandat, în septembrie, românilor să îşi planifice sărbătorile din decembrie- Crăciunul 2020 şi Revelionul 2021, în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate şi să respecte regulile: „ Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie ”.

 Klaus Iohannis și Raed Arafat despre  sărbătorile de iarnă

„În ce priveşte sărbătorile de iarnă, care vin, clar, vom avea sărbătorile de Crăciun 2020, de Anul Nou 2021...Nu cred că virusul va dispărea până atunci. Recomand tuturor românilor să îşi planifice sărbătorile în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanţa, masca şi să fie precauţi. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”,  spunea atunci Klaus Iohannis.

 Klaus Iohannis și  Raed Arafat
Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi secretarul de stat Raed Arafat au transmis românilor să fie precauţi.

Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice” , a declarat recent și Raed Arafat.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Anunț despre sărbătorile de iarnă din acest an: „O mare reuniune de familie este...”

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunț important: „După 15 decembrie...” Ce s-ar putea întâmpla după jumătatea lunii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies