Ce le va fi interzis românilor care își vor petrece sărbătorile de iarnă la munte? Mesajul lui Raed Arafat: „Ideal ar fi ca turiștii...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 dec 2020, 09:34
Raed Arafat, recomandări pentru românii care își vor petrece sărbătorile la munte
Sursa: unsplash, facebook

Sărbătorile de iarnă se apropie, astfel că au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun. Ce mesaj le-a transmis Raed Arafat celor care vor merge la munte în această perioadă?

Deși oamenii au fost sfătuiți să rămână acasă și să evite pe cât posibil deplasările în perioada sărbătorilor de iarnă, foarte mulți români și-au făcut deja rezervări la munte și urmează să se îndrepte către stațiunile montane de Crăciun și Revelion.

Cum pot preveni infectarea cu noul coronavirus persoanele care merg la munte?

România este în continuare în stare de alertă, astfel că sunt în vigoare o mulțime de restricții, iar în unele zone, restaurantele și cafenelele sunt închise, funcționând doar terasele.

Cu toate acestea, hotelurile și pensiunile din țară au rămas deschise, astfel că nu sunt deloc puțini cei care au decis să își petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă.

Deși astfel de deplasări nu sunt interzise, iar românii își pot petrece oriunde Crăciunul și Revelionul, reprezentanții autorităților atrag atenția că în continuare trebuie respectate regulile, astfel încât să fie prevenită infectarea cu noul coronavirus. Înainte de sărbători, Raed Arafat a ținut să le reamintească celor care merg la munte în această perioadă că petrecerile sunt interzise.

Șeful DSU i-a sfătuit pe oameni să mănânce în cameră și să evite să servească masa la restaurant. 

Citeste si: Cum se va desfășura slujba de Crăciun. Regulile care vor trebui respectate de români în timpul sărbătorilor de iarnă

„Purtatul măștii și respectarea distanței sunt obligatorii. Ideal ar fi ca turiștii din pensiuni să ia masa în cameră. Așa, nu vă puneți în pericol.

Am înțeles că deja unele cabane livrează mâncarea în camere. După cum se știe, mesele comune, petrecerile sau festivitățile sunt interzise.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, potrivit libertatea.ro .

Zonele din România în care există cel mai mare pericol de cutremur. Ultimul seism a avut loc astăzi

Mai mult, Raed Arafat a ținut să atragă atenția că sărbătorile de iarnă din acest an ar trebui să se desfășoare ținând cont de reguli și i-a îndemnat pe români să nu își invite prietenii sau rudele la masă, dar și să renunțe la tradiția de a-i primi pe colindători în casă. 

„Reuniunile de familie ar trebui să fie restrânse, să nu fie invitați oameni din afara gospodăriei. De asemenea, îi sfătuiesc pe români să nu primească în case colindătorii.”, a adăugat Raed Arafat.

Citeste si: Cum va arăta noaptea de Revelion în acest an? Raed Arafat, informații oficiale: „Ieșim pe balcon...”

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies