Starea de alertă s-a prelungit! Care sunt restricțiile obligatorii impuse

Author: Denisa Avram
Actualizat: 04 feb 2021, 20:05
Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile

România rămâne în stare de alertă pentru încă 30 de zile. Hotărârea de prelungire a restricțiilor a fost publicată în Monitorul Oficial.

Continuă starea de alertă pentru încă 30 de zile. Hotărârea intră în vigoare de astăzi, 14 decembrie. Măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 au fost adoptate de Guvern vineri, 11 noiembrie și ulterior publicate în Monitorul Oficial.

Care sunt restricțiile impuse

Hotărârea de Guvern include aceleași restricții și măsuri preventive ca și până acum, însă au fost adăugate mențiuni cu privire la desfășurarea activităților în stațiunile montane și pe pârtiile de schi.

Hotărârea a fost semnată de premierul interimar Nicolae Ciucă. Raed Arafat a anunțat decizia de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile într-o conferință de presă la Palatul Victoria. 

Pe teritoriul României, starea de urgență a fost decretată pe 16 martie de către președintele Iohannis. După prelungirea acesteia pentru încă 30 de zile pe 14 aprilie, a fost instituită starea de alertă, începând cu 14 mai. De la această data autoritățile au continuat să prelungească starea de alertă cu 30 de zile.

Citeste si: Raed Arafat: "Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile". Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile! Noile reguli intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 00:00!

Ce include Hotărârea de Guvern

Textul Hotărârii de Guvern este disponibil mai jos.

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2020.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.12.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.

1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.5 – Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

 

Turcia a implementat o taxă turistică pentru vizitatori. Începând cu 1 ianuarie 2023, turiștii vor plăti mai mult

Citeste si: Ce efecte secundare produce vaccinul anti-Covid! Unele pot fi severe!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.252 de noi cazuri de infecție cu Coronavirus, pe teritoriul țării, din doar 8.059 de teste (40,3%). În același interval, 109 de persoane au decedat. În prezent, 1.289 de pacienți sunt internați la terapie intensive, în stare gravă.Â

Citeste si: Coronavirus în România, 14 decembrie 2020. 3.252 cazuri noi și 109 de decese cauzate de COVID-19

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies