Raed Arafat: "Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile". Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile! Noile reguli intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 00:00!

,
Raed Arafat
Raed Arafat a anuntat prelungirea starii de alerta cu alte 30 de zile

Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie.


In articol:

Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie, și vor rămâne în vigoare, inclusiv în perioada Crăciunului și a Revelionului, aceleași restricții valabile acum, între care carantina pe timp de noapte, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion: "Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile".

De asemenea, Raed Arafat a declarat că va fi introdusă o singură măsură nouă si anume ca vor exista reguli stricte pentru operatorii de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi, din zonele turistice montane.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Iata declarațiile lui Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

"A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile. Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor.

În București am avut aproape 2.000 de cazuri în două zile. Fiecare dintre noi să respecte măsurile. Portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca sunt esențiale.

De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma. Hotărârea de Guvern cu aceste măsuri va fi adoptată vineri de guvern. Rămâne totul limitat: petreceri de sute de oameni, e clar nu.


Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru", a spus Raed Arafat.

Raed Arafat
Raed Arafat, declaratii de presa

Citeste si: Cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

Citeste si: Sărbătorile de iarnă se schimbă TOTAL! Ce va fi INTERZIS de Crăciun

"De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni.

Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal

Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu.(...) Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia", a mai adaugat Arafat.

Textul integral al deciziei adoptata de CNSU

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

MASACRU 15 militari, 11 civili şi 4 auxiliari ai armatei au fost ucişi în atacuri în nordul Burkinei Faso

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Coronavirus în România, 11 decembrie 2020. 6.460 de cazuri noi și 168 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Coronavirus în România, 12 decembrie 2020. 6.333 de cazuri noi și 148 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies