Cum se va desfășura slujba de Crăciun. Regulile care vor trebui respectate de români în timpul sărbătorilor de iarnă

,
Slujba Craciun
Guvernanții au decis ca în seara sfântă să fe impuse mai multe reguli stricte, ce vor trebui respectate de credincioșii care vor să participe.

Credincioșii vor putea participa în interiorul lăcașurilor de cult la slujbele de Crăciun, însă vor trebui să respecte o serie de reguli. 


In articol:

Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a organizat o întâlnire cu reprezentanții autorităților publice și reprezentanții cultelor religioase la care s-a stabilit conduita de Sărbători. Aceasta este menită să răspundă atât nevoilor de protecție a sănătății publice cât și a celor religioase ale credincioșilor.

Ce trebuie sa stie toti romanii care vor sa participe la slujba de Craciun anul acesta.

Reguli trebuie respectate de toata lumea. 

slujba Craciun
Românii vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli de protecție sanitară în seara de Craciun

 

Ce reguli vor fi impuse în noaptea de Craciun

Printre amendamente, se precizează faptul că preoții nu sunt obligați să poarte mască la slujbe, însă obligația se menține pentru credincioși.

Principalele reguli ce trebuie respectate în timpul slujbelor de Sărbători:

 • Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.
 •  Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.
 •  Atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașurilor de cult și în locațiile unde se organizează activități religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.
 •  Copiii minori pot sta lângă părinți în locuri special amenajate în interiorul sau exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea distanței minime de siguranță față de ceilalți participanți.
 •  Pentru personalul de cult (clerical și neclerical) nu este obligatorie purtarea măștii de protecție în timpul oficierii slujbelor religioase.

Citeste si: Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbătorile de iarna

 •  Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de respectarea de către participanți a distanței minime de siguranță, a purtării corespunzătoare a măștii la slujbele religioase cu caracter comun (public).
 •  Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse în timpul activităților religioase (mânerele ușilor, balustrade, scaune etc.).
 •  Lăcașurile de cult vor rămâne deschise pentru rugăciunea individuală, pentru slujbele cu caracter individual (privat) și pentru slujbele care au caracter public, conform programului stabilit de către comunitățile religioase (culte, asociații religioase sau asociații și fundații care au și obiective religioase).
 •  Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise conținând lista regulilor privind distanța minimă de siguranță și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.
 •  În localitățile unde este aplicată carantina locală la slujbele cu caracter privat (cununie, botez, înmormântare etc) pot participa maxim 20 de persoane (număr ce include și personalul care oficiază slujba religioasă), indiferent de locul desfășurării acesteia (interiorul sau exteriorul lăcașului de cult).
 •  Slujbele religioase cu caracter colectiv nu sunt considerate adunări publice.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Vești bune - pensiile, salariile și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie. Cîțu: 'Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic'

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Anunțul meteorologilor pentru sărbătorile de iarnă

Romanii vor avea două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies