E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest an?

,
Autoritățile au precizat cum se vor desfășura slujbele de Crăciun și Anul Nou
Autoritățile au precizat cum se vor desfășura slujbele de Crăciun și Anul Nou[Sursa foto: unsplash]

Dacă de Paște credincioșii nu au putut merge la biserică, acum, autoritățile au luat decizia ca slujbele de Crăciun și de Anul Nou să fie oficiate în biserici, în prezența credincioșilor.


In articol:

În urma unei ședințe la care a participat și secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne au elaborat un ghid de reguli privind desfășurarea slujbelor de Crăciun și de Anul Nou care vor avea loc în acest an. 

Ce reguli trebuie să respecte credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun și de Anul Nou?

În perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact de Crăciun și de Anul Nou, credincioșilor li se va permite să participe la slujbele oficiate în interiorul bisericilor. Deși recomandarea Comisiei Europene era ca aceste slujbe să fie transmise online, la televizor sau radio pentru a evita aglomerația și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, autoritățile din România au hotărât că slujbele pot avea loc în biserici, dar cu condiția să fie respectate mai multe reguli, potrivit stirileprotv.ro .

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi organizate cu respectarea mai multor reguli
Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi organizate cu respectarea mai multor reguli[Sursa foto: pexels]

Mai exact, credincioșii vor putea participa la slujbele de Crăciun şi de Anul Nou, dar vor fi obligați să respecte o distanță de 2 metri în interiorul bisericilor și de 1 metru și jumătate în exteriorul acestora. Masca de protecție va fi în continuare obligatorie, oamenii fiind îndemnați să o poarte corect, astfel încât aceasta să acopere atât nasul, cât și gura. În interiorul bisericilor, obiectele vor fi dezinfectate, în special cele care sunt atinse de toți credincioșii.

Citeste si: Traditii si obiceiuri stravechi de Ignat 2020! Iata ce nu ai voie sa faci in ziua de 20 decembrie!

În ghidul de reguli stabilit de reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne a fost menționat și felul în care se vor desfășura vizitele pe care preoții le vor face la domiciliul credincioșilor, fiind cunoscut faptul că, în această perioadă, preoții merg din casă în casă pentru a vesti Crăciunul, dar și Boboteaza.

Astfel, când vor merge cu crucea în casele oamenilor, preoții trebuie să păstreze o distanță de 2 metri fața de celelalte persoane și sunt obligați să poarte masca de protecție atât în interior, cât și în exterior. 

Citeste si: Romanii vor avea două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Masca de protecție, obligatorie și acasă? Sfatul specialiștilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Prelipceanu, afirmații șocante la Digi 24: 'Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor'/ VIDEO

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Crăciun și Revelion în perioada COVID. Recomandările autoritățior cu privire la sărbătorile de iarna

Veste șoc înainte de Sărbători! Petrecerile în aer liber din seara de Revelion, interzise

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies