Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

,
sărbătorile de iarnă în pandemie
Crăciunul și Revelionul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie

Chiar dacă pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, în condițiile în care nu avem încă un vaccin capabil să îi pună capăt, cu toții așteptăm sărbătorile de iarnă și sperăm să le putem petrece la fel ca în fiecare an, avându-i pe toți cei dragi alături.


In articol:

Însă, acest scenariu nu va fi posibil, iar autorităile ne sfătuiește să dăm dovadă de înțelepciune și să punem pe primul plan siguranța persoanelor pe care le iubim.

 târguri de Crăciun
În multe orașe nu vor exista târguri de Crăciun, luminițe sau concerte în aer liber, așa cum se obișnuia să se organizeze în anii ce au trecut.

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie

Pandemia de coronavirus a schimbat complet modul în care ne vom petrece sărbătorile de iarnă. În multe orașe nu vor exista târguri de Crăciun, luminițe sau concerte în aer liber, așa cum se obișnuia să se organizeze în anii ce au trecut.

Autoritățiile îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt interzise chiar și petrecerile private sau adunarea mai multor persoane într-un singur loc.

Majoritatea orașelor mari, Sibiu, Cluj, Brașov, dar și Bucureștiul, au anunțat că nu vor avea târguri de Crăciun, la Timișoara lucrurile stau total diferit. Primarul Dominic Fritz a anunțat că dacă situația medicală nu se va înrăutăți, se vor amplasa căsuțe cu bunătăți în mai multe cartiere din oraș, pentru a aduce spiritul de târg de Crăciun în Timișoara.

”Ce este clar este că nu vom avea un târg de Crăciun, așa cum știm, în Piața Victoriei, în centru o să punem în mai multe cartiere câte două trei căsuțe în care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mănâncă de Crăciun, dar asta e maximum ce ne permite situația epidemiologică, pentru a avea măcar un pic spirit de târg de Crăciun.”, a declarat Dominic Fritz.

În caz contrar, ne vom confrunta, cel mai probabil, cu  n oi creșteri alarmante ale infectărilor și va deveni aproape imposibil pentru sistemul sanitar românesc, aflat oricum în pragul colapsului, să facă față situației.

Klaus Iohannis, anunț important în legătură cu sărbătorile de iarnă

Preşedintele a spus că în această perioadă vom sărbătorii Crăciunului cum se făcea în urmă cu câțiva ani, adică sărbătoare „în şi cu familia”.

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă în perioada sărbătorilor va decreta o nouă stare de urgență, iar acesta a răspuns că nu s-a discutat despre acest aspect.

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile luate, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem.(...) Nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi în acest an ca în alţi ani.

Se va putea călători în mai puţine locuri, vor fi restricţii şi cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului- este sărbătoare în şi cu familia”, a spus președintele.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a declarat că în pandemie ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului.

Unde și cu cine își vor petrece românii sărbătorile de iarnă?

Hotnews.ro  a realizat un chestionar care arată cum își vor petrece românii sărbătorile în pandemie. Aproximativ 81% dintre români spun că își vor petrece Crăciunul cu familia și doar 10% declară că îl vor petrece și cu membrii mai depărtați ai acesteia. Iar în ceea ce privește Anul Nou, 76% dintre români au declarat că îl vor petrece doar împreună cu membrii apropiați ai familiei.

Peste 95% dintre români spun că își vor petrece sărbătorile în orașul natal deoarece prevăd că vor exista restricții privind deplasările sau pentru că preferă această variantă. Doar 15% dintre români ar lua în calcul, ca variantă secundară, călătoriile în țară și mai puțin de 2% dintre aceștia, vacanțele în alte țări din Europa, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Anunțul îngrijorător al medicului Virgil Musta. Ce se va întâmpla în ianuarie

Totodată, se schimbă și modul în care cadourile vor fi achiziționate. Românii se situează pe primul loc și în privința preferinței pentru cumpărăturile online, în detrimentul celor din magazinele fizice. Astfel, peste 32% dintre români au spus ferm că își vor face cumpărăturile online în acest an. Pe locul doi și trei se află spaniolii (29%) și polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc privind preferința pentru achizițiile din mediul online.

”În cazul vânzărilor online, accelerarea acestora a venit atât ca răspuns la restricțiile de mobilitate impuse în acest an. România rămâne printre foarte puținele țări din Europa unde vânzările online au continuat să crească în fiecare lună după ridicarea restricțiilor de mobilitate, ceea ce confirmă deschiderea pe care o au românii față de cumpărăturile online și, prin extensie, față de cele mai noi opțiuni digitale de plată”, a mai precizat Valentin Tătaru pentru hotnews.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zile Libere de Crăciun 2020. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Ce artificii și petarde putem folosi de sărbătorile de iarnă. Legea este clară în această privință

Ce cadouri sa cumperi de Craciun? BeSpecial.ro iti da idei de cadouri pentru el si ea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies