Mini-vacanţa de sărbători! Câte zile libere vom avea de Crăciun şi de Revelion 2021

,
Craciun 2020
Craciun in pandemie[Sursa foto: Unsplash]

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun şi Revelion, iar românii şi-au făcut planuri cu zilele libere pe care le vor avea anul acesta de sărbători.


In articol:

Ziua de 25 decembrie va pica vinerea, asta înseamnă că românii vor avea o singură zi liberă, pe langă cele normale, de weekend. La fel se va întâmpla şi de Revelion, care va pica tot într-o zi de vineri.

Câte zile libere vom avea de Crăciun şi de Revelion 2021

Aşadar, vom avea câte două mini-vacanţe de câte trei zile, dacă punem la socoteală şi zilele de sâmbătă şi dumnică. Zilele libere de Crăciun vor fi 25, 26 şi 27, iar pentru Revelion vor fi libere de la stat zilele de 1, 2 şi 3 ianuarie.

Revelion 2021
Revelion în pandemie[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

Ce recomand autorităţile să facem de sărbători

În contextul stării de alertă, autorităţile le recomandă românilor maximă precauţie în ceea ce priveşte petrecerea sărbătorilor de iarnă. Distanţarea socială rămâne obligatorie şi de Crăciun şi de Revelion, iar controalele pentru localităţile aflate în carantină se vor intensifica în următoarea perioadă.

România a devenit de ceva timp o ţară de care străinii se tem, iar românii nu mai au voi în foarte multe ţări din Europa.

Toate acestea, din cauza cifrelor alarmante înregistrate de infectarea cu coronavirus, dar şi de numărul mare de decese.

Organele de control din România urmăresc respectarea măsurilor de prevenţie şi de distanţare socială, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost implementate anumite reguli.

Prin urmare, de Crăciun sau de Revelion, într-un apartament sau o casă, vor avea voie să fie maxim 20 de persoane, după cum a declarat Raluca Turcan.

“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern”.

Citeste si: Anunț important! Ce se întâmplă cu românii care se întorc din Italia în perioada sărbătorilor de iarnă!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum va fi vremea de Crăciun. Ninge în București și la munte?

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

Astazi in "Bravo, ai stil! Celebrities": Juratii, concurentele si echipa de filmare a celei mai tari competitii de stil, cu totii in lacrimi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies