Programul marilor magazine in timpul sărbătorilor de iarnă! Ce orar au Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image de Crăciun și Revelion

,
Hipermarket
Hipermarket[Sursa foto: Digi 24]

Marile magazine, printre care Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image vor fi închise pe 25 decembrie și 1 ianuarie.


In articol:

De sarbatorile de iarna, toti romanii vor sa isi umple masa cu bunatati traditionale, insa, inainte de a ne bucura de linistea sarbatorilor, romanii se confrunta cu aglomeratia din magazine.

Anul acesta nu doar programul magazinelor este diferit, ci si regulile de intrare in magazine. Autoritatile nu recomanda folosirea cosurilor de mana, ci doar a carucioarelor mari. 

Lidl, Auchan, Carrefour și Mega Image vor fi închise toate pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun și de 1 ianuarie 2021, Ziua Anului Nou.

Ele vor fi însă deschise, cel mai probabil, în ziua de 26 decembrie, adică a doua zi de Crăciun (cu excepția Lidl) și în 2 ianuarie, a doua zi de Revelion, cu program redus.

Citeste si: Sute de mii de romani vor petrecere sarbatorile de iarna in carantina! Masura a fost deja anuntata

Programul exact al magazinelor Lidl, Auchan, Carrefour, Mega Image urmează să fie anunțat în curând, însă diferențe mari nu vor exista față de programul de anul trecut.

Trebuie menționat că potrivit reglementărilor în vigoare stabilite de către Guvernul României, toate magazinele se închid la ora 21:00 în fiecare zi, măsură luată pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Iată cum a arătat programul Lidl, Auchan, Carrefour, Mega Image anul trecut

Lidl

25 decembrie 2019 – ÎNCHIS

26 decembrie – ÎNCHIS

27-30 decembrie – 07:00/07:30 – 22:00

31 decembrie  – 07:30 – 18:00

1 ianuarie 2020 – ÎNCHIS

2 ianuarie 2020 – 09:00 – 16:00

Auchan

25 decembrie – ÎNCHIS

26 decembrie – 10.00

– 22.00

27 – 30 decembrie – program normal

31 decembrie – 07.00 – 18.00

1 ianuarie – ÎNCHIS

2 ianuarie – 10.00 – 22.00

Carrefour

25 decembrie 2019, 1 ianuarie 2020 – ÎNCHIS

26 decembrie 2019 – 08.00 – 00.00, cu mențiunea că programul a fost diferit în funcție de oraș

27 decembrie – 30 decembrie – program normal

31 decembrie 08.00

– 18.00

1 ianuarie  – ÎNCHIS

Mega Image

25 decembrie și 1 ianuarie – ÎNCHIS

26 decembrie și 2 ianuarie: între orele 10.00 – 18.00

31 decembrie: între orele 07.00 și 21.00 sau între 08.00 și 20.00, în funcție de unitate

Unitățile Mega Image din mall-uri au avut program special, în funcție programul fiecărui centru comercial.

De exemplu, cel din Plaza România din București a fost deschis în prima zi de Crăciun în intervalul 14:00-22:00.

Supermarket
Majoritatea hipermarketurilor și supermarketurilor vor fi deschise în 26 decembrie și 2 ianuarie

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Meteorologii se așteaptă la o vreme călduroasă de Crăciun și de Revelion. Cel mai probabil, nici de Crăciun, nici de Revelion nu va ninge în majoritatea zonelor.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreagă economie”, a declarat meterologul Roxana Bojariu.

Expertul consideră că efectele încălzirii globale se vor vedea și în acest an în țara noastră." Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a subliniat Roxana Bojariu, expert ANM în climatologie.

Citeste si: S-a prelungit carantina în România! Restricții drastice pentru acești români

 

Anul 2020 ar putea fi declarat cel mai cald din istorie  și ar putea detrona anul 2016, deținătorul acestui titlu.

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 că cel mai călduros an începând cu a două jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o faza negativă, nu pozitivă, că în cazul anului 2016. 

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (…) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a subliniat, la TV, climatologul Roxana Bojariu.

Fără petreceri de Crăciun și Revelion!

Sărbătorile vor avea loc anul acesta în condiții speciale, din pricina pandemiei de Covid-19 cu care ne confruntăm. Autoritățile au anunțat că nu vor fi organizate petreceri de amploare, ca în alți ani.

Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice” , a declarat Raed Arafat.

„În ce priveşte  sărbătorile de iarnă, care vin, clar, vom avea sărbătorile de Crăciun 2020, de Anul Nou 2021...Nu cred că virusul va dispărea până atunci. Recomand tuturor românilor să îşi planifice sărbătorile în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanţa, masca şi să fie precauţi. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”,  a subliniat și șeful statului, Klaus Iohannis.

Citeste si: Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni...” Ce se va întâmpla în weekend?

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Ştefan Cazimir, fost deputat, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, A MURIT

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Ce cadouri sa cumperi de Craciun? BeSpecial.ro iti da idei de cadouri pentru el si ea

Iarnă de coșmar în Bucureștiul anilor 2020! Lipsa apei calde, o problemă spinoasă, duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies