Raed Arafat, informații despre noua tulpină de coronavirus: „E cu 70 la sută mai agresivă.”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 dec 2020, 15:39
Raed Arafat a vorbit despre măsurile luate de România pentru a preveni infecția cu noua tulpină a coronavirusului
Sursa: Instagram

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se răspândește cu rapidiate, astfel că a fost luate măsuri pentru a preveni infectarea cu aceasta. În acest context, Raed Arafat a făcut mai multe declarații.

România se numără printre țările care au suspendat zborurile din și spre Marea Britanie, având în vedere că acolo a fost depistată o nouă tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea inițială. Astfel, cei care reușesc să se întoarcă din Marea Britanie trebuie să stea în carantină 14 zile, în urma unei decizii luate de autorități.

Raed Arafat a explicat de ce au fost introduse restricții în România

La scurt timp după ce s-a aflat de apariția unei noi tulpini de coronavirus, autoritățile din România au luat măsuri, astfel încât să reducă riscul ca aceasta să ajungă în România. Raed Arafat a precizat că deși noua tulpină a coronavirusului este mai contagioasă, aceasta nu provoacă forme mai grave ale bolii. Cu toate acestea, noua tulpină a coronavirusului poate duce la aglomerarea spitalelor, având în vedere că virusul se răspândește rapid, motiv pentru care au fost luate măsuri pentru a preveni astfel de situații neplăcute. 

Citeste si: Un nou tip de coronavirus în Marea Britanie. Ce se ştie despre noua tulpină a virusului

Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

„Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansa că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai repede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați.

Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviatice și feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile. Urmează să analizăm situația, dacă vedem că nu mai necesită aceste măsuri, putem renunța la ele.
Reacția noastră e una normală și așteptăm să vedem care vor fi deciziile la nivel european.”,
a precizat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit digi24.ro .

Printre țările care au impus rapid măsuri se numără și Israelul, acolo unde s-a decis închiderea granițelor în perioada următoare. 

Citeste si: Decizia de ultimă oră a Guvernului! Ce se așteaptă după Crăciun

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies