10 zile de carantină pentru copii. În ce condiții se aplică măsura?

,
Reguli pentru copiii sub 16 ani care se întorc dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat
Reguli pentru copiii sub 16 ani care se întorc dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat[Sursa foto: unsplash]

Deși vaccinul împotriva noului coronavirus le permite oamenilor să nu mai intre în carantină atunci când se întorc dintr-o țară străină, acest lucru nu se aplică și în cazul copiilor cu vârsta sub 16 ani. Ce au anunțat autoritățile?


In articol:

Vaccinul anti-Covid-19 este prezentat de specialiștii în sănătate drept cea mai eficientă măsură prin care poate fi prevenită infecția cu noul coronavirus și prin care se poate reveni la o viață normală. Cum va schimba vaccinul felul în care vor călători oamenii?

Motivul pentru care copiii vor intra 10 zile în carantină la întoarcerea din țările cu risc epidemiologic ridicat 

Persoanele care se vor vaccina anti-Covid-19 nu vor mai fi nevoite să stea în carantină atunci când se întorc dintr-o țară în care există un număr semnificativ de cazuri noi de coronavirus sau dacă au intrat în contact cu o persoană bolnavă. Autoritățile au făcut anunțul oficial, însă au venit și cu câteva precizări referitoare la persoanele cu vârsta sub 16 ani. Având în vedere că legislația nu permite vaccinarea copiilor sub 16 ani, dacă aceștia își vor însoți părinții într-o țară străină cu risc epidemiologic ridicat, la întoarcere vor fi obligați să stea în carantină, chiar dacă ambii părinți sunt vaccinați.

Medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică a explicat că această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate. Pentru că nu pot fi vaccinați, copiii pot răspândi virusul, motiv pentru care este nevoie de o perioadă de carantină la întoarcerea din țări cu incidenţă ridicată a COVID-19.

Copiii cu vârsta sub 16 ani vor intra în carantină la întoarcerea din țările cu risc epidemiologic ridicat
Copiii cu vârsta sub 16 ani vor intra în carantină la întoarcerea din țările cu risc epidemiologic ridicat[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Carantină totală până pe 15 februarie! În ce ţară se va lua măsura

Astfel, copiii vor sta în carantină timp de 10 zile și vor fi însoțiți de unul dintre părinți.

„Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala.

El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei. ”, a explicat Medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit digi24.ro.

Persoanele care au primit și a doua doză din vaccinul anti-Covid-19, doza de rapel, nu mai sunt obligate să stea în carantină dacă se întorc din zonele de risc, cu condiția ca revenirea în România să se facă la mai mult de

10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Citeste si: Încă 14 zile de carantină! Se întâmplă în România chiar acum!

 

Citește-ne pe
Citește și:

O ţară nu îşi va deschide graniţele în 2021! Ce regiune îşi va păstra frontierele închise în acest an

O fostă prezentatoare de la Digi 24 este una dintre persoanele diagnosticate cu tulpina africană a SARS-COV-2

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

Mai multe regiuni din Italia vor intra din nou în carantină de luni! În ce regiuni se va impune această măsură

Masca devine obligatorie până în 2023! Anunţul a fost făcut de specialişti

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies