Anunţ şoc din partea specialiştilor! Poţi răspândi coronavirusul şi după vaccinare

,
vaccin covid
Coronavirusul ar putea fi transmis chiar şi după vaccinare

Potrivit experţilor britanici, noul coronavirus ar putea fi transmis către alte persoane, chiar şi după imunizare.


In articol:

Specialiştii din Marea Britanie au transmis un anunţ către persoanele vaccinate împotriva coronavirusului . Chiar şi după vaccinare poți răspândi covid-19 altor indivizi.

Poţi răspândi Covid şi după vaccinare 

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este în plină desfăşurare, la nivel global.

Experţii anunță, însă, că va fi nevoie să luăm măsuri de precauţie şi după imunizare. Jonathan Van-Tam a afirmat că virusul poate fi transmis chiar dacă ți s-au administrat doze de vaccin împotriva coronavirus. O parte considerabilă din populaţie a făcut deja vaccinul, pentru a se imuniza şi a le salva viețile celorlalți. 

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

Ce spun specialiştii britanici depre vaccin

Profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directului medical al Marii Britanii, a susşinut că cei care s-au vaccinat ori se vor vaccina împotriva coronavirusului ar putea răspândi în continuare boala printre cei apropiați.

Expertul a afirmat că momentan nu se cunosc toate datele necesare pentru a se stabili dacă persoanele vaccinate mai transmit sau nu virusul în comunităţile lor. Profesorul a menţionat că cel puțin două săptămâni de la vaccinare încă există riscul infectării celor apropiați.

„Nu cunosc încă impactul vaccinului asupra transmiterii bolii. Niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nimeni nu va beneficia de protecție 100% împotriva virusului. Răspunsul corpului tău, răspunsul imun, va fi complet antrenat doar la aproximativ 2 sau 3 săptămâni după ce ai primit fiecare dintre cele două dozed de vaccin. Dacă sunteți mai în vârstă, este mai bine să acordați cel puțin 3 săptămâni.

Însă vă puteți infecta în continuare cu COVID-19 în acest timp”, se arată în comunicatul emis de expertul englez, Jonathan Van-Tam.

Ministerul Sănătății din România  a reacționat prompt la mesajul transmis de cercetătorului britanic. Oficialii din minister au declarat, într-o postare pe Facebook, că încă nu există studii sufieciente pentru a aproba cele spuse de expertul englez. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îi încurajează, însă pe cetăţeni să respecte măsurile de protecție chiar și după vaccinare.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

„Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2”,  se arată în mesajul postat de Ministerul Sănătății.

Citeste si: Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 22 ianuarie 2021: Numărul pacienților de la ATI scade sub 1.000! Câte decese s-au înregistrat

Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge (studiu din Israel)

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies