Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

,
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, detalii despre redeschiderea școlilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, detalii despre redeschiderea școlilor[Sursa foto: unsplash]

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări referitoare la redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie. Cum se pregătesc autoritățile pentru acest moment?


In articol:

Elevii ar urma să se întoarcă la școală pe data de 8 februarie 2021, asta dacă situația epidemiologică o va permite și pentru ca redeschiderea școlilor să nu le pună în pericol sănătatea cadrelor didactice și elevilor, autoritățile au luat mai multe măsuri.

Ce anunț a făcut ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu?

Ce se va întâmpla după redeschiderea școlilor? Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor primi măști de protecție

Decizia finală referitoare la redeschiderea școlilor urmează să fie luată pe 2 februarie, dar până atunci, autoritățile vor să se asigure că în cazul în care elevii se vor întoarce în unitățile de învățământ, nu va exista riscul de a se infecta cu noul coronavirus.

Citeste si: Vestea momentului pentru milioane de elevi! Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii vor primi măști de protecție și că se va asigura și cantitatea necesară de dezinfectant pentru fiecare școală în parte. 

„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia. Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale.”
, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro .

Pe lângă aceste măsuri, reprezentații autorităților au anunțat anterior că în fiecare școală se va face un triaj epidemiologic, astfel încât să se reducă la minimum riscul ca virusul să se transmită în comunitate. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Pe data de 2 februarie se va lua o hotărâre în ceea ce privește redeschiderea școlilor din România, iar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este încrezător că situația va permite ca elevii să se întoarcă în bănci. 

Citeste si: Anunţ important pentru părinţi şi elevi! Ce a decis Ministrul Educaţiei, în legătură cu redeschiderea şcolilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul

Incendiu puternic în Covasna: locatarii au fost evacuați

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

Cum se vor încheia mediile elevilor. Soluțiile propuse de Ministerul Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies