Anunţ important pentru părinţi şi elevi! Ce a decis Ministrul Educaţiei, în legătură cu redeschiderea şcolilor

,
sorin cimpianu
Ce spune ministrul educatiei despre posibilitatea reluarii cursurilor fata in fata

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au luat o decizie cu privire la redeschiderea şcolilor. Când se vor întoarce cei mici în bănci?

Duminică seara,  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre posibilitatea redeschiderea școlilor în contextul apariției noilor mutații ale coronavirusului.

Iată ce a avut de spus ministrul.

Când se redeschid şcolile

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a discutat duminică seara, într-o emisiune televizată, despre redeschiderea școlilor, având în vedere apariția noii tulpini a coronavirusului. El a menţionat nevoia de prudență, cu privire la întoarcerea elevilor în băncile școlii. În data de 2 februarie va fi redezbătută posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ.

“Am văzut chiar şi astăzi apariţia unei noi tulpini, lucru care ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă, prudenţă pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie în care noi vom merge cu realităţile din educaţie, cei din sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar.

Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3.

Redeschiderea școlilor, încă în dezbatere

Sorin Cîmpeanu a mai menţionat că se discută în continuare despre posibilitatea deschiderii şcolilor.

“Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie. (…) Din poziţia mea nu pot susţine altceva decât deschiderea prioritară a şcolilor”, a afirmat ministrul.

Citeste si: Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul

Ce decizie a luat Ministrul Educației

Ministrul Educaţiei exclude posibilitatea revinirii la şcoală într-un sistem hibrid, pe care-l numește ineficient. Noua tulpină Covid 19, descoperit într-o școală, complică și mai mult situaţia.

“Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare.

Citeste si: E OFICIAL! Elevii se întorc în bănci. Majoritatea școlilor se redeschid din 8 februarie

Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii și partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Citeste si: Se redeschid şcolile? Hotărâre de ultimul moment! Ministrul Educatiei a dat toate detaliile

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

Lovitură grea pentru Donald Trump: încep condamnările pentru trădare în dosarul privind atacul de la Capitoliu

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

Cum se vor încheia mediile elevilor. Soluțiile propuse de Ministerul Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies