Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

,
scoala
Micutii din Anglia s-ar putea intoarce in banci din luna martie

În ciuda speculaţiilor de până acum, se pare că şcolile din Mare Britanie vor rămâne închise şi în luna februarie, potrivit lui Boris Johnson.


In articol:

Pragul de 100.000 de decese cauzate de Covid-19 a fost depăşit marţi, în Marea Britanie.  În acest context, restricţiile au fost prelungite pe tot teritoriul ţării.

Aceste măsuri includ amânarea redeschiderii şcolilor.

În Anglia, şcolile s-ar putea redeschide în martie

Şcolile sunt în continuare închise în Marea Britanie. Potrivit declaraţiilor premierul Boris Johnson redeschiderea lor ar fi posibilă din 8 martie, în funcție de evoluţia campaniei de vaccinare.

Boris Johnson a mai menţionat că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare. Unităţile de învăţământ vor vi anunţate cu privire la decizie cu două săptămâni înainte. Oficialul de la Londra recunoaşte că această întârziere ar pute fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, potrivit  BBC.

Boris Johnson  speră ca restricțiile să poată fi relaxate treptat, după redeschiderea școlilor. Întoarcerea elevilor la şcoală va reprezenta, însă, „primul semn de normalitate”. Mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în Regatul Unit vor fi disponibile în săptămâna din 22 februarie.

Data țintă de redeschidere a unităţilor de învăţământ este 8 martie. 

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul pentru toți elevii! Ce se întâmplă cu școala din 8 FEBRUARIE

Când se redeschid şcolile în România

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că deşi există interes din partea autorităţilor pentru redeschiderea cît mai rapidă a şcolilor, situaţia va depinde de evoluţia epidemiologică din următoarea perioadă.

Premierul Florin Cîţu a spus că decizia finală privind deschiderea şcolilor va fi lută pe 2 februarie, după o serie suplimentară de dezvateri.

Bilanţul deceselor cauzate de COVID în Mare Britanie

Marţi, Marea Britanie a devenit prima ţară europeană care a depăşit pragul de 100.000 de decese cauzate de coronavirus, potrivitAFP.

“Îmi pare rău că trebuie să vă spun că astăzi numărul deceselor cauzate de Covid în Marea Britanie a depăşit 100.000.

Condoleanţe tuturor celor care au pierdut pe cineva iubit”, a spus premierul Boris Johnson.

Numărul contaminărilor, acesta a ajuns la peste 3,7 milioane, fiind raportate 20.089 de cazuri în ultimele 24  de ore. Conform bilanţului prezentat de Ministerul britanic al Sănătăţii, s-au înregistrat 1.631 de noi decese cauzate de Covid-19 în Marea Britanie, totalul fiind de 100.162 decese. 

Citeste si: Mii de români din Marea Britanie trec prin momente cumplite! Este alertă la nivel național

Până în acest moment au fost vaccinate peste 6,8 milioane de persoane în Regatul Unit.

Citeste si: Un nou tip de coronavirus în Marea Britanie. Ce se ştie despre noua tulpină a virusului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zboruri suspendate din cauza noii tulpini a coronavirusului? Anunț oficial: „Controale mai stricte la granițe și reducerea traficului aerian!” Unde se aplică restricțiile?

Avertisment sumbru de la un oficial din Ministerul Sănătății: un nou pericol la care ne expunem în preajma valului patru

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

S-a vindecat de COVID la 102 ani! Povestea uluitoare a unei femei din Constanţa

Ministerul Sănătății, anunțul momentului despre deschiderea școlilor: „Elevii care revin la cursuri vor trece prin...” Ce măsuri vor fi luate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies