Zboruri suspendate din cauza noii tulpini a coronavirusului? Anunț oficial: „Controale mai stricte la granițe și reducerea traficului aerian!” Unde se aplică restricțiile?

,
Germania se gândește să suspende zborurile internaționale și să intensifice controalele la graniță
Germania se gândește să suspende zborurile internaționale și să intensifice controalele la graniță[Sursa foto: unsplash, pixabay]

Teama că noua tulpină a coronavirusului ar putea da naștere unui nou val de îmbolnăviri îi determină pe anumiți reprezentanți ai autorităților să se gândească la suspendarea zborurilor și chiar închiderea granițelor. Unde ar putea fi impuse aceste restricții?


In articol:

Noua tulpină a coronavirusului este mult mai contagioasă, potrivit informațiilor venite din partea specialiștilor în sănătate, motiv pentru care autoritățile din Germania consideră că suspendarea zborurilor și chiar închiderea granițelor ar putea stopa răspândirea acesteia. 

Germania suspendă zborurile internaționale și închide granițele din cauza noii tulpini a coronavirusului? 

Germania este pe lista țărilor puternic afectate de pandemia de coronavirus, iar teama că noua tulpină a coronaviruslui ar putea agrava situația i-a determinat pe reprezentanții statului să ia în calcul măsuri stricte cum ar fi suspendarea zborurilor internaționale și închiderea granițelor.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a precizat că este analizată posibilitatea reducerii traficului aerian la zero și închiderea granițelor cu acele regiuni unde există multe cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină a coronavirusului. Autoritățile din Germania au anunțat că iau în calcul să acorde mai multă atenție controalelor efectuate la graniță, astfel încât acestea să fie făcute într-o manieră mult mai strictă.

„Riscul ridicat de aceste mutații ale virusului ne obligă să avem în vedere măsuri și mai drastice. Acestea includ controale mai stricte la granițe, dar și reducerea traficului aerian spre Germania la aproape zero, așa cum procedează în prezent Israelul.”

, este de părere ministrului german de Interne, Horst Seehofer, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Noi restricții în România? Ministrul de Interne, anunț oficial după răspândirea tulpinii noi de COVID-19: „În urma discuţiilor avute...”

Germania nu este singura țară care își propune să adopte măsuri stricte de teama noii tulpini a coronavirusului. În Israel, zborurile internaționale au fost suspendate, iar premierul Benjamin Netanyahu a precizat că s-a luat această decizie pentru a preveni posibilele îmbolnăviri cu noua tulpină a coronavirusului, dar și pentru a favoriza

dezvoltarea campaniei de vaccinare. 

Mai multe țări au impus restricții severe din cauza noii tulpini a coronavirusului
Mai multe țări au impus restricții severe din cauza noii tulpini a coronavirusului[Sursa foto: unsplash]

Măsurile gândite de Germania nu sunt privite cu ochi buni de Comisia Europeană. Deși reprezentanții Comisiei Europene sunt de părere că este important ca oamenii să evite călătoriile neesențiale, închiderea granițelor nu reprezintă o măsură agreată de Comisia Europeană.

„Este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale, dar să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie.”,

au anunțat reprezentanții Comisiei Europene.

Comisia Europeană propune ca zonele în care rata incidenţei la 14 zile este mai mare de 5 cazuri la mia de locuitori să fie identificate cu roșu-închis, iar persoanele care călătoresc în aceste zone să prezinte un test covid și să fie carantinate după intrarea pe teritoriul statului.

Citeste si: Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie. Unde a fost adoptată măsura?

Ministrul Educației anunță că Raed Arafat este de acord ca elevii din clasele a 8-a și a 12-a să mergă la școală și în scenariul roșu

Clasament Survivor România. Cine sunt cei mai buni concurenți de la Faimoși și Războinici? Surprize pe bandă rulantă

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment referitor la noua tulpină a coronavirusului. Ce anunț au făcut specialiștii?

Un nou tip de coronavirus în Marea Britanie. Ce se ştie despre noua tulpină a virusului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies