Mai pot lucra românii în Marea Britanie? Care va fi statutul sezonierilor după Brexit

,
munca sezoniera
Romanii sunt inca bine veniti in Marea Britanie pentru munca sezoniera

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a complicat planurile românilor care îşi doreau să muncească acolo. Autorităţile spun că muncitorii străini sunt încă bine vneiţi.


In articol:

Pentru românii care sperau să îşi găsească un job sezonier în Marea Britanie, vestea ieşirii ţării din Uniunea Europeană a adus un set nou de provocări. Reprezentanţii Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti anunţă, însă că românii nu ar trebui să se simtă intimidaţi de aceste măsuri şi sunt încă bineveniți în Marea Britanie pentru muncă.

Se mai poate lucra sezonier în Regatul Unit?

Potrivit unui mesaj al Ambasadei Marii Britanii în România lucrătorii sezonieri din țara noastră vor putea lucra şi în acest an în Marea Britanie. Ei vor trebui să aibă o viză, care le va asigura şederea pentru cel mult şase luni. 

„Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri,. Lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an. Pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”. a fost mesajul Ambasadei Marii Britanii la București, postat pe Facebook.

Mai multe informaţii, inclusiv cerinţele pentru viză, sunt disponibile pe platforma gov.uk.

Cei interesaţi vor putea solicita o viză de lucrător sezonier. Ea va acoperi o perioadă de şase luni.Astfel, aplicanţii trebuie să arate că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii. Ei trebuie să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.

Citeste si: Zboruri suspendate! Românii care se întorc din această țara trebuie să stea în carantină

Cât costă viza pentru Marea Britanie

Pe site-ul gov.uk se mai munţionează necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, care oferă acces la informaţii despre aplicant. Acelaşi certificat va oferi şi detalli despre tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Marii Britanii, potrivit Agerpres.

Cei interesaţi pot solicita viză cu cel mult trei luni înainte de plecare. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

Citeste si: Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat

Muncitorii

care au primit acest tip de viză nu vor putea accepta un loc de muncă permanent sau să aibă nu un al doilea loc de muncă. Ei nu pot aduce nici membri ai familiei în Marea Britanie, mai arată gov.uk.

Citeste si: Un medic român din Marea Britanie critică discuțiile din țara noastră despre Covid-19: "E penibil, nu auzi aici că nu există virusul"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce persoane pot ieși la pensie în 2021? Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

INTERVIU Un reprezentant ALRO Slatina anunță că prețul energiei electrice se va TRIPLA pentru consumatorii casnici

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Alertă meteo! Temperaturile scad și ninge în aproape toată țara. Cum va fi vremea în București

Se dau bani în plus de la Guvern! A apărut sporul de COVID-19

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies