Ministrul Muncii a dezvăluit care este cea mai mare pensie din România. Suma este exorbitantă! Cine este beneficiarul

,
pensii
Cea mai mare pensie din România!

Ministrul Muncii a dezvăluit într-o intervenţie televizată care este cea mai mare pensie din România şi cine beneficiază de acest venit.


In articol:

Ministrul muncii, Raluca Turcan a precizat în intervenţia sa televizată şi suma pe care beneficiarul o primeşte lunar din partea statului.

Cea mai mare pensie din România

Raluca Turcanu a precizat că cea mai mare pensie din România este în valoare de 78.634 de lei.  După cum a precizat ministrul, această sumă survine astfel, 5.205 lei din contributivitate şi 73.429 de lei din criterii favorizante obţinute din mai multe legi. Astfel, cumulate ajung la suma 78.634.

Cine este persoana care beneficiază de această pensie

Ministrul muncii a mai precizat în intervenţia sa, că lucrează la o nouă lege a pensiilor, care să fie bazată pe contribuitivitate şi să fie constituţională. În acest context, ministrul a admis că se va ocupa şi de pensiile speciale, fără să ofere mai multe detalii.

Raluca Turcanu a spus adevărul, persoana care beneficiază de cea mai mare pensie din România este o persoană care a lucrat în domeniul juridic.

Citeste si: Anuntul momentului pentru toti pensionarii din Romania! Ce se intampla cu pensiile in 2021

Ministrul Muncii a vorbit despre pensiile din România

Raluca Turcanu a mai spus că în România există şi pensii de 41.000 de lei sau de 17.000 de lei, dar şi că 900.000 de oameni au pensii de 800 de lei.

Cresc pensiile în 2021

Ministrul muncii, Raluca Turcanu a afirmat că pensiile vor creşte în acest an cu rata inflaţiei. De asemenea, a mai precizat că în acest moment guvernul se află în perioada de pregătire a bugetului pe 2021.

"În 2021, am discutat cu primul-ministru şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcanu a declarat că majorarea cu 40% a pensiilor, așa cum prevede Legea 127, nu poate fi suportată în acest moment de buget.

"Niciodată nu au conceput că această majorare poate fi suportată, mai ales că impactul este de 138 de miliarde de lei, dacă ar fi să facem această majorare cu 40%”, am mai spus ministrul muncii.

În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, ministrul muncii a spus că, în loc să se discute despre creşterea vârstei de pensionare, doreşte să deschidă „discuţii ample” despre dezvoltarea sistemului de pensii alternative, ea precizând că Guvernul

doreşte creşterea contributivităţii la Pilonul 2.

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare pentru români! Cine sunt cei vizaţi

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carmen de la Sălciua, dezvăluiri senzaționale despre iubita lui Culiță Sterp: "A fost și la nunta noastră"

OFICIAL | A doua zi consecutivă cu peste 200 de noi cazuri de COVID-19 - Distrubuția pe județe

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Prizoniera destinului”, Mehdi, in compania altei femei

Iancu Sterp, criticat dur de catre fani dupa ce Culita a plecat la Survivor Romania 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies