Anuntul momentului pentru toti pensionarii din Romania! Ce se intampla cu pensiile in 2021

,
pensie
Ce vesti primesc pensionarii

Reprezetanţii Casei de Pensii au veşti pentru pensionarii români, in 2021. Numărul total de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari a scăzut.


In articol:

Casa de Pensii a făcut publice mai multe statistici. Printre acestea se numără cuantumul toatal de beneficiari de pensie din fiecare judeţ, suma medie primită de aceştia, dar şi dacă există întârzieri la plata indemnizaţiilor către români. 

Ce se intampla cu pensiile in 2021

Un număr de 941.558 de persoane au beneficiat de indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în luna noiembrie 2020. Datele au fost centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Astfel, sunt cu 1.624 mai puţini pensionari faţă de luna anterioară.

Dintre aceştia 797.052 erau pensionari din sistemul public, iar 144.506 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Pentru pensionarii din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 299 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Cluj – de 349 lei, Bistriţa-Năsăud (342 lei) şi Hunedoara (338 lei).

Cei mai mulţi beneficiari erau în Bucureşti – respectiv 35.037, şi în judeţele Suceava (32.209 pensionari), Iaşi (28.571) şi Dolj (27.688).

Pentru pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 158 de lei.

Cea mai mare valoare s-a înregistrat în Bucureşti (între 204 lei şi 253 lei, în funcţie de sector) şi în judeţele Ilfov – de 259 lei şi Gorj (233 lei).

Numărul cel mai mare de beneficiari pensionari agricultori se înregistrează în judeţele Iaşi – de 9.821 persoane, Dolj (9.505) şi Botoşani (9.075).

Pensiile, virate fără întârzieri

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Buciu, a declarat vineri că nu există întârzieri în ceea ce priveşte plata pensiilor pentru luna ianuarie.

“Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greşit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Naţională Poşta Română, dar şi beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convenţiilor în vigoare”, precizează şeful CNPP.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

“Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată

a lor către beneficiari”, a transmis vineri seara Daniel Buciu.

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare pentru români! Cine sunt cei vizaţi

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce trebuie să știe pensionarii! Schimbări aduse de noul Guvern

Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge (studiu din Israel)

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Statul va da câte 1.450 de lei de persoană. Banii vor intra direct pe card. Cine va beneficia de această sumă?

Se schimbă vârsta de pensionare pentru români! Cine sunt cei vizaţi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies