Ce trebuie să știe pensionarii! Schimbări aduse de noul Guvern

,
florin citu
Cum ii va afecta noul program de guvernare pe pensionari

Programul de guvernare al lui Florin Cîțu aduce noutăţi pentru pensionari.


In articol:

Noul Guvern, condus de Florin Cîțu  îşi propune să continue să mărească în fiecare an valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie.

Potrivit documentului care conține programul de guvernare, legislația din România s-a schimbat în ceea ce priveşte pensiile, odată cu trecerea anilor.

Prevederi din programul de guvernare

Există prevederi pentru stabilirea unui mecanism privind creșterea anuală a punctului de pensie.

„Legislaţia din România s-a schimbat în acest domeniu în ultimii ani, separat de cadrul general, o serie de excepţii şi de privilegii fiind obţinute prin legi speciale în Parlament. Acest lucru a creat, la nivelul celor 4,9 milioane de pensionari, diferite tipuri de pensii stabilite nu numai pe criteriul contributivităţii. Susţinem aplicarea generală a principiului contributivităţii în stabilirea dreptului la pensie şi va continua să majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflaţiei şi minim 58,5% din rata de creştere a salariului mediu brut pe economie”, se arată în sursa citată mai sus.

Vor fi consolidate în continuare abilitățile de management la nivelul conducerii caselor de pensii. Vor fi fixate, de la începutul anului 2021, noi indicatori de performanță clari pentru toate casele.

Un criteriu de evaluare esențial va fi recuperarea în totalitate a întârzierilor (unele extrem de mari) în emiterea deciziilor de pensionare, de recalculare şi deciziilor pentru pensiile comunitare.

Citeste si: Cine ar fi iubita lui Florin Cîțu şi în ce scandal a fost implicat noul premier

Programul de guvernare depus de Florin Cîțu mai specifică faptul că:

„Acțiunile Ministerului Muncii și Protecției Sociale se vor concerta, în continuare, pe două paliere cu importanță majoră.

Unul este legat de introducerea digitalizării în toate domeniile de activitate și la toate palierele de interacțiune cu cetățeanul, ceea ce presupune dezvoltarea sistemului informatic existent, precum și transferul în format electronic a tuturor serviciilor oferite de instituțiile din subordinea/aflate în coordonarea ministerului („zero timp de așteptare, zero hârtii”).

Citeste si: Se impun noi restricții de Crăciun? Klaus Iohannis, anunț pentru toată România în Ajun!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 25 decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun

Medicul Virgil Păunescu trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Repetarea vaccinului de mai multe ori ar putea crea totuşi probleme

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Veste crucială pentru angajați și firme: Iohannis a promulgat legea!

Informație bombă despre pensii! Numeroși români sunt vizați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies