Cine ar fi iubita lui Florin Cîțu şi în ce scandal a fost implicat noul premier

,
florin citu
In ce scandal a fost implicat noul premier

Noul premier Florin Cîțu şi-a ţinut viaţa personală destul de privată, însă există speculaţii cu privire la posibila sa iubită.


In articol:

Florin Cîțu a fost desemnat pentru funcția de premier, fiind respnsabil şi formarea noului guvern al României. El este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator PNL.

El a renunaţat în trecut la poziţia de premier, cu doar câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul ar fi trebuit să acorde votul de învestitură. 

Au existat speculaţii cu privirea la viaţa amoroasă a oficialului. S-a vehiculat faptul că iubita lui Cîțu ar fi Elena Calistru, președintele și co-fondatorul asociației Funky Citizens. Într-o emisiune televizată, Eugen Teodorovici a numit-o pe Elena Calistru „doamna Cîțu”. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial.

Cine este Elena Calistru

Elena Calistru este implicată, încă din 2008, în societatea civilă în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare.

Pe site-ul asociaţiei Funky Citizens apare descrierea sa: „Președinte, ONG-istă cu vechime de peste 10 ani, coordonatoare și liant al întregii echipe, poster pentru implicare civică și membru fondator al asociației”.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Ce pensii au fost ajustate

Unde s-a format profesional noul premier

Florin Cîțu s-a născut pe 1 aprilie 1972 și a devenit senator PNL în 2016. El a absolvit Grinnell College din SUA în anul 1996, cu specializarea economie/matematică, şi a terminat program doctoral, fără disertaţie, la Iowa State University. Senatorul a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

Între 1997 şi 2001, oficialul a fost lector la Iowa State University, în SUA.

Cum a participat Florin Cîțu la slăbirea monedei naţionale

Noul prim ministru, Florin Cîțu, a fost implicat direct, în 2008 într-un atac speculativ asupra monedei naționale, când ocupa funcţia de trezorier la ING Bank. În urma acestei acţiuni au crescut foarte mult dobânzile la creditele în lei, fapt pentru care mulţi români au ajuns în imposibilitatea de a-şi mai plăti creditele. 

În octombrie 2008, mai mulți trezorieri din băncile românești le-au scris altor bancheri. Primul dintre aceste emailuri a fost trimis de Unicredit, care cerea dobânzi ”reale”, adică mai mari, la calcularea indicelui ROBOR şi unele au crescut dobânzile.

Astfel, băncile românești au acționat atunci în favoarea clienţilor internaționali, şi anume giganți bancari precum JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Acele bănci au ”pariat” împotriva leului și ar fi câștigat sume importante dacă leul scădea puternic față de euro. BNR a dejucat planurile, însă această acţiune a dus la creșterea dobânzilor pentru românii cu credite în lei.

Citeste si: Curs valutar BNR joi, 24 decembrie 2020. Ce se întâmplă cu euro în Ajunul Crăciunului

Florin Cîțu a fost concediat de la ING în anul 2011. Atunci, el a lăsat să se înțeleagă că decizia ar putea avea legătură cu episodul din 2008, despre care spunea însă că nu a fost un atac speculativ.

”Am fost înștiințat ieri că sunt concediat. Nu știu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acționez banca în judecată și sper să câștig”, declara atunci fostul ministru de Finanțe, potrivit Capital.ro.

Citeste si: Se impun noi restricții de Crăciun? Klaus Iohannis, anunț pentru toată România în Ajun!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Curs valutar BNR joi, 24 decembrie 2020. Ce se întâmplă cu euro în Ajunul Crăciunului

Criză de muştar Dijon în Franţa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 24 decembrie. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies