Informație bombă despre pensii! Numeroși români sunt vizați

,
Pensii
Pensii

O informație bombă a apărut astăzi despre pensiile a mii de români.


In articol:

În spațiul public a apărut o informație potrivit căreia Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar urma să modifice condițiile de pensionare pentru angajații săi.

MAI a negat vehement această informație.

“La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept.

Aceasta este poziţia oficială a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, asumată public şi susţinută inclusiv în cadrul declaraţiei de presă din data de 27 noiembrie”, a transmis MAI.

Nu este, de altfel, singura informație importantă despre pensii transmisă astăzi.

Curtea Constituțională, decizie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțională Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, ce prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei. 

„În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurta şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, a transmis CCR.

Curtea Constituțională
Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea privind impozitarea pensiilor de serviciu[Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea]

Decizia Curţii Constituționale a venit după mai multe luni de amânare.

Citeste si: Iohannis a decis! Se iese mai devreme la pensie. Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

 

Citește-ne pe
Citește și:

Iohannis a decis! Se iese mai devreme la pensie. Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Mircea Hava: 'Aud tot mai des că se vorbește de salvarea PNL. Nimic mai greșit'

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Vești proaste pentru o mulțime de români! Ludovic Orban a făcut anunțul: „E posibil să fie redus numărul de angajați.” Cine este în pericol?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies