Israelul a ieşit al treilea lockdown de la începutul pandemiei cauzată de noul coronavirus. Eficienţa campaniei de vaccinare ar fi motivul pentru care cazurile de infectare cu COVID-19 au scăzut considerabil în ultima perioadă.
Profesorii nevaccinaţi, obligaţi să se testeze
Profesorii din Israel se vor testa pe cheltuiala lor, la fiecare 48 de ore, dacă refuză vaccinul. Ministrul Sănătății din Israel a spus că aceasta ar putea fi o condiție obligatorie, dacă cadre didactice doresc să continue să predea.
Ministrul Sănătății ia în considerare și alte restricții dure: „Cine nu se vaccinează va ieși doar la supermarketuri sau farmacii, în timp ce cei vaccinați vor merge la stadioane și săli de sport”, a declarat Yuli Edelstein.
Profesorii care refuză vaccinul se vor testa fără vreun ajutor financiar din partea statului. Infectările au scăzut joi la cea mai scăzută rată de la sfârșitul lunii decembrie și numărul pacienților grav bolnavi din Israel a scăzut sub 1.000.
Edelstein a spus miercuri că va propune o legislație care să permită angajatorilor să împiedice lucrătorii care nu sunt vaccinațisă vină la muncă. El a avertizat că regula se va aplica și celor din sistemul educațional.
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat joia trecută: „Cine nu vaccinează ne pune pe toți în pericol, deoarece poate provoca colapsul sistemului de sănătate”
Citeste si: Câte zile libere vor avea, de fapt, elevii în vacanța de Paște 2021
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Israel, lider mondial în campania de imunizare
În ultimele săptămâni s-a încetinit campania de imunizare în Israel, pe fondul scepticismului legat de vaccin, deşi şara este el lider mondial la numărul de persoane vaccianate până acum.
Oficialii îşi doresc să combată dezinformarea online și să planifice nişte stimulente pentru a încuraja populaţia să se vaccineze.
În Israel pandemia aproape a luat sfârşit.
Dintre cei 523.000 de cetăţeni vaccinaţi nu a existat niciun deces şi doar patru cazuri grave. La Tel Aviv a fost lansată iniţiativa vaccinării cetăţenilor străini împotriva COVID-19 care le permite migranţilor şi solicitanţilor de azil care trăiesc în Israel să primească doza de vaccin.Există 14 cabine de vaccinare funcţionale în centrul de vaccinare din spitalul Ichilov, situat în sudul oraşului Tel Aviv, unde locuiesc un număr considerabil de solicitanţi de azil.
Citeste si: Anunț important după redeschiderea școlilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „De săptămâna viitoare...”
”Înregistrarea pentru vaccinare în acest centru este deschisă pentru toţi cetăţenii străini din oraş cu vârste peste 16 ani şi în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii”, au menţionat autorităţile de la Tel Aviv într-un comunicat.
Citeste si: Anunț important! Ce trebuie să faci înainte și după vaccinarea anti-Covid?