Anunț important după redeschiderea școlilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „De săptămâna viitoare...”

,
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, precizări referitoare la cazurile noi de coronavirus din școli
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, precizări referitoare la cazurile noi de coronavirus din școli[Sursa foto: Facebook]

La nici o săptămână de la redeschiderea școlilor din România, în mai multe unități de învățământ au fost depistate cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Ce anunț a făcut minstrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în acest context?


In articol:

În cursul zilei de joi, 11 februarie 2021, autoritățile anunțau că în școlile din România au fost depistate 573 de cazuri de Covid-19. Cum gestionează ministerul Educației această situație și ce anunț a făcut Sorin Cîmpeanu referitor la cazurile noi de îmbolnăvire cu coronavirus din școli?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț important după redeschiderea școlilor. Ce se va întâmpla începând de săptămâna viitoare?

Numărul elevilor și al cadrelor didactice care s-au îmbolnăvit de coronavirus a crescut în această săptămână, însă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a ținut să facă o serie de precizări în legătură cu acest subiect. Ministrul Educației a dat asigurări cu nu există motive reale de îngrijorare și că infectarea cu noul coronavirus nu a avut loc în unitățile de învățământ, ci în timpul vacanței. 

Citeste si: Bilanț coronavirus 12 februarie 2021. Câte persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19?

Cu toate acestea, ministrul Educației a anunțat că dacă de săptămâna viitoare vor apărea noi cazuri de îmbolnăvire, acestea vor avea legătură cu reluare cursurilor în cadrul unităților de învățământ.

„Rata de depistare a cazurilor în școli este mult sub rata generală de infectare a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000

rata de infectare la patru zile. Același procent este scăzut totuși și în cazul personalului din învățământ. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, însă de săptămâna viitoare, ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare putem considera, din păcate, că este determinată de reluarea școlii.(...) Nu există niciunde obligativitatea acestui acord (n.r documentul prin care părinții își dau acordul pentru testarea elevilor), de asta mizăm pe responsabilitatea părinților.
De obligat nu poate fi vorba, nici vorbă să ai bază legală pentru acord anticipat de testare. Accept și reticența pentru că nu există bază legală pentru a obliga un părinte să-și supună copilul testării.”
, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit libertatea.ro.

Un bilanț oficial anunțat de autorități arată că majoritatea cazurilor noi de coronavirus au fost depistate în București și în Cluj, Ministerul Educației confirmând că de la începutul școlii și până pe data de 11 februarie 2021, 244 de elevi au fost testați pozitiv cu COVID-19 și 329 de persoane care lucrează în școli.

În ceea ce privește infectarea cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie, până în momentul de față nu au fost raportate îmbolnăviri în unitățile de învățământ.

În școlile din România au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus
În școlile din România au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus [Sursa foto: unsplash]

Reamintim că școlile din România s-au redeschis pe data de 8 februarie 2021, acestea funcționând cu respectarea tuturor normelor de igienă necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Citeste si: Guvernul elimină gratuitatea la tren a studenţilor! Cum au reacţionat tinerii la această veste?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Formular de consimțământ pentru testarea elevilor suspecți de COVID-19. Iată cum arată documentul si cum îl completezi corect

Istanbulul ar putea pierde finala Ligii Campionilor - Care este varianta de rezervă

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

În ce condiții se suspendă cursurile? Sorin Cîmpeanu: "La apariția..."

Stare de urgenţă până pe 1 iunie! Cine vor fi cei afectaţi de aceste măsuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies