Cum va arăta bugetul de stat în 2021? Iată câți bani primesc ministerele în acest an

,
buget de stat
Cati bani vor primi ministerele in 2021

Proiectul pentru bugetul de stat în 2021 anunţă măsuri drastice de austeritate. Casa de asigurări de Sănătate va fi afectată de tăieri.


In articol:

Noul buget de stat pentru anul 2021 va aduce tăieri semificative pentru Casa de Asigurări de sănătate, în ciuda crizei create de pandemia COVID-19.

Din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii care pleacă către Casa de Asigurări de Sănătate sunt cu trei miliarde mai puţini, conform jurnaliștilor de la Antena3.

Ce ministere primesc mai puțini bani?

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, ar fi nemulţumit de bugetul alocat ministerul său. El a amenințat că nu va vota noul buget de stat din această cauză. Anul acesta, Ministerul Sănătății va avea un buget de 17 miliarde.

Din această sumă 6 miliarde merg la Casa de Sănătate. Vlad Voiculescu intenţionează să nu voteze noul buget de stat din această cauză.

Anul trecut 2020 Casa de Sănătate a primit 9 miliarde, din bugetul total. Bugetul din 2021 aduce astfel o tăiere de 3 miliarde. Din cele 53 miliarde lei cerute de Casa de Sănătate în contextul pandemiei au fost alocate 44,8 miliarde.

Bugetul total al Ministerului Sănătăţii rămâne la fel ca anul trecut, 11 miliarde lei.

Citeste si: "Nu mai sunt bani de pensii"! Premierul a făcut anunțul șocant! Milioane de români, afectați

Tăieri drastice la Ministerul Economiei și Ministerul Culturii

Şi la Ministerul Economiei va avea parte de o scădere a bugetului alocat. Miniştrii USR susţin poziţia ministrului Sănătăţii şi afirmă că nici ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an.

Partidele aflate la guvernare îcă dispută propunerea de buget, pentru că fiecare vrea să primească mai mulţi bani pentru ministerele pe care le gestionează.

La Ministerul Finanţelor urmează să facă public, miercuri, bugetul pentru anul 2021.

Proiectul de buget anunţă o serie de măsuri de austeritate, care vor afecta milioane de români. Acest proiect urmează să ajungă în Parlament, unde va fi suspus la vot.

Citeste si: Guvernul elimină gratuitatea la tren a studenţilor! Cum au reacţionat tinerii la această veste?

Stundenţii nu vor mai avea gratuitate la tren

Printre tăierile anunţate de Guvern se numără şi gratuităţile pentru transport feroviar.  Studenții nu vor mai avea gratuitate la călătoriile cu CFR,  ci doar o  reducere de 50% biletele de tren , pe tot parcursul anului şi pe toate rutele.

Măsură nu îi vizează şi pe elevi, potrivit prim-ministrului Florin Cîţu. Studenţii au înaintat o petiţie pentru a bloca iniţiativa Guvernului. 

După şedinţa de Guvern,  Florin Cîţu  a declarat faptul că gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi se modifică şi se revine la 50%.

Citeste si: 10.000 de bugetari sunt pe cale de a fi concediati. "Va prezint in premiera tabelul"

„Eu nu văd aici un capăt de ţară şi m-am uitat şi la ce se întâmplă în restul Europei”.  a spus prim-ministrul.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?

Unitățile MOBILE ATI au costat peste UN MILION de dolari: ȘIRUL problemelor survenite la ele

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Alocație copii 2020. Anunțul făcut de Guvernul României despre dublarea alocațiilor

Guvernul adoptă rectificarea bugetară. Deficitul crește la 6,7% din PIB! Ministrul Finanțelor a anunțat și ce se întâmplă cu pensiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies