Anunț important! Ce trebuie să faci înainte și după vaccinarea anti-Covid?

,
Vaccinul anti-COVID
Tot ce trebuie sa stii despre vaccinarea anti COVID-19

Ministerului Sănătății a făcut câteva recomandări cu privire la ce trebuie să faci înainte și după vaccinarea împotriva COVID-19.


In articol:

De la declanșarea pandemiei actuale de COVID-19, oamenii de știință din întreaga lume au început să lucreze la dezvoltarea unuia sau mai multor vaccinuri împotriva noului coronavirus, care să ofere protecție populației împotriva bolii cauzate de acest nou virus. Iată ce trebuie să faci înainte și după vaccinare.

Vaccinul anti-COVID
Vaccinurile anti COVID-19 pot preveni infectia COVID-19.

Citeste si: Ministerul Sănătății a făcut anunuțul despre vaccinul anti-Covid-19: „În cazul femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate...”

Ce să faci înainte și după vaccinarea anti-Covid

Potrivit unui comunicat transmis recent, poți să mănânci, să te hidratezi, dar încearcă să eviți, cel puțin cu 48 de ore înainte de vaccinare, consumul de băuturi alcoolice.

Ce trebuie să fac înainte de vaccinarea împotriva COVID-19?

 

 • Puteți să mâncați și să beți apă înainte să vă vaccinați.
 •  Se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități mari, cu 48 de ore înainte de vaccinare. Deși nu există studii care să arate cum alcoolul interacționează cu vaccinul anti-COVID-19, alcoolul slăbește sistemul imunitar, în special când e consumat excesiv. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să beți 1-3 unități de alcool, este bine să nu amânați și să mergeți să vă vaccinați conform programării.
 • Dormiți bine în noaptea dinaintea vaccinării. Un somn odihnitor și liniștit ajută sistemul imunitar.
 •  Nu este recomandat să luați paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare pentru prevenirea eventualelor efecte adverse ale vaccinului.
 • Pacienții care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare.", a transmis Ministerul Sănătății 

Vaccinul anti-COVID
Vaccinurile pentru prevenirea infectiei cu noul coronavirus sunt probabil cea mai buna speranta pentru a pune capat pandemiei si crizei sanitare globale.

Citeste si: Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19? Anunț important pentru persoanele programate să facă vaccinul începând cu 28 ianuarie

 

"Ce trebuie să fac după vaccinare?

 

 • Puteți să mâncați și să beți apă după ce v-ați vaccinat.
 •  Deși nu este contraindicat, pentru o eficiență cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare.
 •  În cazul în care vă doare brațul în care vi s-a administrat vaccinul, aplicați un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. De asemenea, efectuarea de exerciții cu brațul ajută la ameliorarea durerii.
 •  Dacă aveți stare febrilă, beți multe lichide.
 • Puteți lua paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariție a unei stări febrile și/ sau dureri de cap.
 • Contactați doctorul dacă efectele adverse nu dispar în câteva zile.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

 

Pot să mă întorc la lucru după ce m-am vaccinat?

 

 • Da, după vaccinare vă puteți întoarce la lucru atâta timp cât vă simțiți bine. Dacă vă doare tare brațul în care vi s-a făcut injecția, puteți întâmpina dificultăți în ridicarea obiectelor grele.

 

Dacă vă simțiți foarte obosit, este recomandat să evitați să conduceți.

În general, efectele adverse dispar în câteva zile de la administrarea vaccinului ”, a mai adaugat Ministerul Sănătății.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vom scăpa de restricții? Raed Arafat a făcut anunțul oficial: „Abordarea noastră este...”

Șofer grec A UCIS, într-un accident, un om în Bulgaria și a vrut să-și repare ilegal mașina în România: Bărbatul a fost reținut de polițiști

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19? Anunț important pentru persoanele programate să facă vaccinul începând cu 28 ianuarie

Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies