Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

,
Elev
O măsură neașteptată ar putea să fie aplicată de Ministerul Educației. Elevii ar putea renunța la masca de protecție?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care vor participa la orele de educație fizică, ar trebui să se lipsească de masca chirurgicală.


In articol:

Ministerul Educației a propus ca masca de protecţie să nu fie obligatorie la orele de sport. Potrivit ministrului, această propunere va fi discutată săptămâna aceasta, alături de una care prevede prezenţa fizică indiferent de scenariu în învăţământul special şi o excepţie de obligativitate a purtării măştii pentru învăţământul vocaţional, conform Stirilekanald.ro.

Elev
Care sunt condițiile în care elevii ar putea renunţa la masca de protecţie.

Citeste si: ANPC: România a emis o nouă alertă privind măști de protecție neconforme pentru copii

Fără mască de protecție la orele de sport

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în ţări precum Austria, Belgia sau Suedia, obligativitatea purtării măştii la orele de sport nu există.

"Nu sunt în măsură să mă pronunţ, însă ce aţi auzit dumneavoastră se pare că nu au auzit ţări precum Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Suedia, în care nu există obligativitatea purtării măştii la orele de sport. Există o reglementare specială în Franţa, care spune că masca nu se poartă în cadrul orelor de sport, însă orele de educaţie fizică trebuie obligatoriu în exterior organizate.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

Şi mai există Luxemburgul unde, la fel ca în propunerea noastră, se poartă până la locul în care se desfăşoară ora de educaţie fizică şi de la locul în care se desfăşoară ora de educaţie fizică, dar nici în Luxemburg nu este obligatorie masca în timpul orelor de educaţie fizică.

Singura regiune din Europa unde este obligatorie masca la orele de sport este regiunea Venetto din Italia şi şi acolo se discută" a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, duminică seara.

Când va avea loc schimbarea

Politicianul a explicat că Ministerul Educaţiei a făcut o propunere pentru o excepţie de la obligaţia purtării măştii la orele de sport.

"Noi am făcut o propunere care să excepteze obligaţia, să se facă excepţie pentru purtarea măştii în cadrul orelor de educaţie fizică, dar se recomandă, de asemenea, evitarea sporturilor de echipă, se recomandă purtarea măştii până la şi de la locul unde se desfăşoară ora de sport", a susţinut Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie și acasă? Sfatul specialiștilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Conform Stirilekanald.ro,

Ministrul Educaţiei a adăugat că o discuţie pe acest subiect va avea loc în zilele următoare.

"Urmează să discutăm propunerea în această săptămână, alături de alte propuneri cum ar fi prezenţa fizică indiferent de scenariu pentru învăţământul special, pentru că în acele clase sunt câte 3-4 elevi, aceea de excepţie de obligativitate a purtării măştii pentru învăţământul vocaţional unde sunt clase cu situaţii student- elev- profesor şi atât",  a mai declarat Cîmpeanu.

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alexandru Rafila îi contrazice pe reprezentanții autorităților: „Nu ştiu dacă o să fie un dezastru, dar situaţia...” Ce s-ar putea întâmpla la jumătatea lunii decembrie?

DOCUMENT Minunea nu a ținut decât o zi: Câți români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, după recordul de joi

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

"Guvernul nu ne protejază!" Mesajul alarmant al lui Adrian Streinu-Cercel: "Pandemia este scăpată de sub control"

Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: „Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează de Covid!” Cum le putem alege pe cele eficiente?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies