Nu în mod întâmplător majoritatea remediilor naturale pentru răceală și dureri în gât au la bază mierea. Aceasta reprezintă un adevărat izvor de sănătate și are o mulțime de beneficii pentru organism. 

De ce este considerată mierea un antibiotic natural pentru organism?

Mierea are puternice proprietăți antibacteriene, motiv pentru care este considerată un antibiotic natural care poate ameliora o mulțime de afecțuni apărute la nivelul organismului, potrivit medicalnewstoday.com. Mierea este un antiinflamator natural care poate calma durerile apărute la nivelul gâtului, dar și tusea puternică, indiferent dacă este vorba despre tusea seacă sau cea productivă.

În plus, pentru că are proprietăți antibacteriene, mierea poate combate bacteriile și virusurile care apar în special în sezonul rece și care pot declanșa răceala sau gripa. Astfel, nu este o întâmplare că majoritatea suplimentelor alimentare care combat răceala și gripa sau care au fost gândite pentru a întări sistemul imunitar au la bază mierea, acest ingredient natural care poate face minuni pentru organism.

Pentru că mierea este un remediu antitusiv natural, aceasta stă la baza siropului de tuse TheraTuss ProNatural*. Acest sirop 100% natural are o triplă acțiune și calmează în mod natural tusea productivă și cea seacă și asta datorită ingredientelor naturale: miere, fracțiune polizaharidică din nalbă mare, fracțiune polizaharidică din pătlagină îngustă și fracțiune polifenolică din turiță mare. Mai mult decât atât, siropul de tuse TheraTuss ProNatural poate calma și durerile în gât, acesta având o acțiune emolientă și proprietăţile antioxidante care pot reduce iritațiile apărute la nivelul gâtului. 

Mierea este considerată un medicament natural și poate fi folosită fie pentru a îndulci ceaiul, fie ca atare. Se recomandă ca atunci când mierea este folosită pentru a îndulci ceaiul sau băuturile calde, aceasta să fie adăugată atunci când băuturile nu sunt fierbinți. În momentul în care temperatura lichidului este prea mare, proprietățile mierii de albine sunt diminuate, conform healthshots.com.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

”Mierea este eficientă pentru îmbunătățirea simptomelor infecțiilor tractului respirator superior. Oferă o alternativă disponibilă la scară largă și este și mult mai ieftină decât antibioticele. Mierea ar putea ajuta la încetinirea răspândirii rezistenței antimicrobiene, dar sunt necesare alte studii de înaltă calitate care să demonstreze că nu este un efect placebo. ”, sunt de părere specialiștii de la Facultatea de Medicină a Universității Oxford și Departamentul de Științe de Sănătate din Îngrijirea Primară, potrivit cnn.com. 

Pentru întrărirea sistemului imunitar, în special în timpul sezonului rece, mierea mai poate fi consumată în combinație cu lămâia și ghimbirul, în combinație cu scorțișoara, dar poate fi adăugată și în lapte, această băutură fiind foarte eficientă în calmarea durerilor în gât.

*  TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj. CE0477.

Bibliografie: What to know about honey for a sore throat

https://www.medicalnewstoday.com/articles/honey-for-sore-throat?fbclid=IwAR1bjfpxR9H3CKgY0GQ5SziVYEdCJ-37v5h9DaJZcE17e7nn6iwDzvqcXiQ