La ce trebuie sa fii atent dacă ai dureri în gât

,
La ce trebuie sa fii atent dacă ai dureri în gât

De ce apar durerile în gât și cum pot fi ameliorate?


In articol:

Cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă oamenii în sezonul rece sunt asociate cu durerile în gât.

Care sunt cauzele durerii în gât

Durerile în gât sunt cauzate în general de infecții virale sau bacteriene, iar acestea sunt contagioase, notează healthline.com. Transmiterea bolii se face de la persoană la persoană, prin particule fine de salivă sau secreții nazale răspândite în aer. De asemenea, infecțiile pot fi transmise prin contact direct cu obiectele sau suprafețele contaminate.

Factorii care pot favoriza apariția durerilor în gât sunt alergenii, sistemul imunitar slăbit, praful, părul de animale, aerul uscat din casă, fumul de țigară, vorbitul în exces și chiar obiceiul de a respira pe gură. 

În funcție de natura infecției, durerea în gât poate fi însoțită de alte simptome, precum tusea, durerea de ureche, dificultăți de respirație, oboseală persistentă, febră, răgușeală, dificultăți la înghițire, lipsa poftei de mâncare, gâtul inflamat sau vărsăturile. 

Cum ameliorezi durerile în gât

Pentru ameliorarea durerilor în gât este recomandat consumul de lichide(ceaiuri, supe ori sucuri naturale). De asemenea, pentru a calma durerea în gât pot fi administrate comprimatele de supt TheraTuss Natural*, din extract de plante (muşeţel, salvie, cimbru, nalbă mare, mentă) şi vitamina C.  Acestea oferă efect calmant şi plăcut asupra gâtului, confort respirator, şi susţine apărarea naturală a organismului contribuind la funcţionarea normală a sistemului imunitar. Comprimatele de supt pot fi administrate pe parcursul întregii zile de către adulţi şi copii cu vârsta de la 5 ani.

TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj

Când e timpul să te adresezi unui medic

Există situații când un consult medical nu mai poate fi amânat.

Trebuie să te adresezi unui specialist dacă:

  • Ai febră mare de peste 38 de grade Celsius.
  • Ai dureri foarte mari când înghiți.
  • Ai dificultăți de respiratie.
  • Apar urme de sânge în salivă.
  • Ai amețeli.
  • Ești însărcinată și durerea nu se ameliorează după 3 zile.

 

*TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

 

SURSE:

https://www.healthline.com/health/sore-throat#-causes  

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sore-throat/symptoms-causes/syc-20351635  

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies