Cum calmezi episoadele de tuse din timpul nopții

,
calmare episoade tuse din timpul noptii

Tusea din timpul nopții, un simptom neplăcut al răcelii 

[Sursa foto: PixaBay]

Tusea apărută în timpul nopții este foarte deranjantă, având în vedere că afectează în mod semnificativ calitatea somnului. Ce trebuie să faci pentru a calma aceste episoade de tuse din timpul nopții?


In articol:

În sezonul rece, răcelile apar frecvent, în special din cauza schimbărilor de temperatură. Unul dintre cele mai des întâlnite simptome ale răcelii este tusea care reprezintă cu act reflex prin care organismul se apară și elimină din plămâni și căile respiratorii secrețiile și produsele străine. De ce apare tusea în timpul nopții și cum poate fi calmată?

De ce apare tusea în timpul nopții?

Episoadele de tuse sunt printre primele semne ale răcelii, aceasta fiind modalitatea prin care organismul încearcă să lupte pentru a elimina mucusul și materialele străine din căile respiratorii. Tusea poate fi de două feluri, mai exact tuse uscată sau tuse productivă, potrivit medicalnewstoday.com. Cea productivă apare în momentul în care se produce mucus, în timp ce tusea uscată se produce în absența mucusului.

Dacă în timpul zilei tusea poate fi mai ușor de suportat, lucrurile se complică după lăsarea serii. De cele mai multe ori, episoadele de tuse din timpul nopții au tendința de a fi mult mai violente. Tusea din timpul nopții apare, în principal, din cauza poziției corpului. Atunci când corpul se află în poziție orizontală, secrețiile care se află la nivelul aparatului respirator nu mai sunt drenate în mod corespunzător, lucru care duce automat la acumularea acestora în căile respiratorii. Astfel apare tusea din timpul nopții, care poate fi excesivă și care poate provoca un adevărat disconfort.

Tusea din timpul nopții nu doar că afectează calitatea somnului persoanei care prezintă acest simptom, ci poate fi deranjantă și pentru partenerul de viață, motiv pentru care persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să știe cum o pot ține sub control.

calmare episoade tuse din timpul noptii

Mierea, un remediu natural eficient pentru a calma tusea 

[Sursa foto: unsplash]

Cum pot fi calmate episoadele de tuse din timpul nopții?

Pentru a calma tusea nocturnă sunt recomandate remediile care au la bază mierea. Un ceai din plante îndulcit cu miere sau două linguri de miere înainte de culcare pot preveni apariția tusei din timpul nopții. Foarte eficient pentru a combate episoadele de tuse din timpul nopții este și siropul de tuse. Cele 100% naturale, cum este și siropul TheraTuss ProNatural*, calmează atât tusea productivă, cât și tusea uscată, oferind un somn odihnitor. Siropul TheraTuss ProNatural este obținut din miere și un complex de plante, acționează rapid și protejează mucoasa căilor respiratorii superioare. Acesta previne iritația mucoasei respiratorii și asta pentru că duce la crearea unui strat protector care limitează contactul mucoasei cu agenții externi.

calmare episoade tuse din timpul noptii

Siropul TheraTuss ProNatural este obținut dintr-un complex de plante și miere

[Sursa foto: pr]

Poziția de dormit este foarte importantă pentru a preveni tusea nocturnă. Până la dispariția tusei, persoanele care se confruntă cu acest simptom neplăcut pot dormi pe spate, iar în acest mod, secrețiile nu vor mai irita gâtul și nu vor mai declanșa episoadele de tuse din timpul nopții. 

* TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj. CE0477

Bibliografie: NCBI, Nocturnal Cough

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532273/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/327142#whooping

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies