Ce beneficii are nalba mare pentru organism

,
nalba mare beneficii pentru organism

Nalba mare este o plantă medicinală care are nenumărate beneficii pentru organism 

[Sursa foto: captura youtube]

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au profitat la maximum de proprietățile terapeutice ale plantelor. Puține persoane știu, însă, ce beneficii are nalba mare pentru organism.


In articol:

În medicina naturistă, nalba mare este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Această plantă este folosită de mii de ani pentru ameliorarea simptomelor neplăcute cauzate de diferite afecțiuni, astfel că nu în mod întâmplător a fost denumită regina plantelor vindecătoare. 

Nalba mare, beneficii pentru organism 

Nalba mare este o plantă ierboasă și care reprezintă un remediu natural pentru calmarea foarte multor afecțiuni. Această plantă este folosită în special pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în sezonul rece, atunci când temperaturile scăzute pot favoriza apariția infecțiilor. Nalba mare are capacități emoliente, iar în medicina naturistă, rădăcinile, frunzele și florile acestei plante sunt folosite ca ingredient principal pentru prepararea diferitelor remedii naturale. Nalba mare este bogată în antioxidanți și aminoacizi.

Nalba mare are nenumărate beneficii pentru organism, această plantă reușind să combată cu succes infecțiile respiratorii și bacteriene, dar și să amelioreze problemele digestive, gastrointestinale, afecțiunile cutanate sau afecțiunile rinichilor. 

Nalba mare, foarte eficientă în ameliorarea afecțiunilor respiratorii

Despre nalba mare se știe că are proprietăți terapeutice emoliente, expectorante, motiv pentru care este folosită în calmarea tusei și a iritațiilor gâtului. Astfel, nalba mare este folosită în prepararea siropurilor de tuse naturale, din plante.

Siropul de tuse TheraTuss ProNatural* conține fracțiune polizaharidică din nalbă mare, miere, fracțiune polizaharidică din pătlagină îngustă și fracțiune polizaharidică din turiță mare. Nalba mare este un puternic antiinflamator și ajută la calmarea afecțiunilor aparatului respirator. Siropul de tuse TheraTuss ProNatural este 100% natural, nu conține gluten, conservanți și coloranți artificiali sau alte substanțe modificate genetic.

nalba mare beneficii pentru organism

Siropul TheraTuss ProNatural conține extract de nalbă mare

[Sursa foto: PR]

Pe lângă remedii naturale care conțin nalbă mare, această plantă mai poate fi consumată și sub formă de ceai. Rădăcina de nalbă mare trebuie mărunțită, acoperită cu apă și lăsată la infuzat timp de 6 ore, potrivit blog.mountainroseherbs.com. În acest timp, lichidul va căpăta o nuanță gălbuie. Ceaiul de nalbă mare poate fi folosit inclusiv pentru a ameliora simptomele neplăcute cauzate de refluxul gastroesofagian, diareea și constipația, dar poate fi aplicat și la nivel cutanat, folosind comprese, pentru a calma arsurile superficiale sau ciupiturile de insecte. Nalba mare calmează pielea iritată, are un efect puternic hidratant și are proprietăți antiinflamatoare care pot grăbi procesul de vindecare. 

În trecut, nalba mare era folosită în special de greci și egipteni, dar și în cultura inidiană.

*  TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj. CE0477

Bibliografie:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7090173/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nalb%C4%83_mare

 

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies