Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi într-o afacere în agricultură

,


In articol:

Dacă te-ai săturat să ți se spună mereu ce trebuie să faci și când trebuie să faci anumite lucruri la locul de muncă sau pur și simplu ai o pasiune ascunsă pentru agricultură, ai ajuns la locul potrivit. În rândurile următoare vei descoperi care sunt principalii pași pe care ar trebui să îi ai în vedere atunci când vei dori să intri într-o afacere dedicată agriculturii.  

Ca la orice afacere, primii pași ce trebuiesc aplicați sunt pași general valabili și se pot aplica la mai multe tipuri de afaceri, indiferent de natura lor. Însă, mai apoi, când vei descoperi termeni specifici ca pământ, erbicide sau utilaje agricole, vei ști că este vorba despre o afacere agricolă.  Pământ găsești pe site-uri de anunțuri, erbicide găsești pe hectarul.ro iar utilaje găsești peste tot pe internet. Asta ca să-ți faci o idee despre unde ar trebui să cauți!

Principalii pași pe care ar trebui să-i urmezi într-o afacere agricolă!

1. Planul de afaceri

Orice afacere cu șanse reale de reușită are nevoie de un plan bine structurat și care trebuie urmat în amănunt. Planul este pentru a-ți putea face o idee despre nevoi, necesități și costuri și pentru a nu avea parte de surprize foarte mari ce te vor putea face să te blochezi în drumul tău spre succes. Ai nevoie doar de o foaie sau un caiet și un pix!

2. Domeniul de activitate

Orice plan de afaceri începe cu un nume și un domeniu de activitate. Este esențial să știi în ce domeniu agricol dorești să activezi pentru a-ți finaliza într-un mod coerent planul de afacere. După ce te-ai decis în legătura cu domeniul de activitate și numele firmei, trebuie să mergi la registrul comerțului pentru a face toate demersurile pentru întocmirea firmei tale!

3. Consumabile, pământ, utilaje

Acum că știi domeniul de activitate, trebuie să lucrezi la partea practică. Dacă afacerea ta este în domeniul cultivării cerealelor sau a legumelor, atunci sigur ai nevoie de o suprafață de pământ considerabilă, de semințe pentru plantat și de erbicide pentru a proteja roadele pământului tău. De asemenea există domenii unde fără un utilaj agricol sau fără mai multe astfel de utilaje nu poți da un randament bun, și nu vei putea să-ți atingi obiectivele în afacerea ta în agricultură. Deci, trebuie să aloci un buget considerabil și acestui aspect.

4. Rețea

Pentru a avea mai multe șanse pe o piață super competitivă ca cea din agricultură, este bine să încerci să-ți stabilești anumite legături cu eventualii viitori clienți, chiar dacă afacerea propriu-zis încă nu există. Acest lucru îl poți face telefonic sau printr-un e-mail. Îi poți contacta întrebându-i dacă ar fi interesați de o posibilă colaborare pe termen mediu și/sau lung și încerci să pornești cu un preț relativ mai mic decât cel pe care l-au primit până atunci, pentru a putea să-i atragi mai ușor ca și viitori clienți. 

În concluzie, după ce ai planul de afaceri realizat, domeniul de activitate ales, o estimare corectă a costurilor pentru pământ, utilaje și erbicide și o rețea valabilă de viitori potențiali clienți, poți să începi să-ți pui și în practică visul de a avea o afacere în agricultură!

 

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies