Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Asta a fost marea mea fericire a vieții mele”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 iun 2023, 05:15

Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Asta a fost marea mea fericire a vieții mele”

Sursa: Twitter Stirea Zilei UK

Alexandru Arșinel a încetat din viață ieri, 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani, lăsând în urmă o familie, prieteni și colegi îndurerați.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani ieri, 29 septembrie 2022. După ce s-a luptat crunt, timp de o săptămână, cu problemele grave de sănătate pe care le avea, marele titan al comediei românești a trecut la dreapta iubitei sale regretate colege, Stela Popescu, în ceruri.

Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară

Aflat pe patul de spital, Alexandru Arșinel mai avea o singură dorință, care s-ar fi materializat dacă mai era în viață. Actorului i-a plăcut întotdeauna să aducă zâmbete pe chipurile oamenilor și a iubit viața de actor și teatrul românesc, dar bucuria i-a fost luată prea devreme de către Nicușor Dan, primarul Capitalei, atunci când l-a concediat.  

„Dacă mă mai întorc pe scenă, pentru că primarul ăsta (n.r.:

Nicușor Dan, primarul Capitalei) nu e prea interesat de noi, de cultură. El m-a și dat afară, dar sper că o să mai joc.

Aș juca orice, nu îmi pasă, nu am pretenții. Vreau să joc, să cânt, să fac oamenii să râdă. Asta a și fost marea mea fericire a vieții mele, să îi facă, măcar un pic, să zâmbească pe oameni, de pe scenă”, ne mai mărturisea Arșinel.

Citeste si: Viorel Lis, în lacrimi după decesul lui Alexandru Arșinel. Oana Lis: "L-a apreciat, el l-a numit director la teatru"

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Am petrecut o viață pe scenă, nu vreau să renunț încă la asta. Sper că se vor schimba lucrurile și mă voi putea întoarce”, a mărturisit Alexandru Arșinel, acum ceva timp, citează  Fanatik.

„Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze”, mai mărturisea marele actor, pe vremea când încă putea să joace și spera ca Teatrul să-l lase să facă asta.

„Voi reveni, sper, pe scenă. Nu acum, nu imediat. Aștept să se «înșurubeze» teatrul în forma de acum, că nu vreau să deranjez, să nu spună cineva că mă bag eu peste.

Nici nu știți ce răi sunt unii”, a mai spus Alexandru Arșinel, după ce încercările lui de a-l convinge pe Nicușor Dan să nu-l dea afară au fost în zadar.

De ce a murit Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a stins din viață ieri, 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. Marele actor era internat de o săptămână la Terapie Intensivă în Spitalul Universitar de Urgență din București.

Citeste si: Prima reacție a lui Carmen Tănase după moartea lui Alexandru Arșinel. Actrița este îndurerată: „S-a chinuit extrem de rău”

Din nefericire, viața lui a luat sfârșit din cauza problemelor grave de sănătate cu care se confrunta. Alexandru Arșinel a urcat la ceruri, la 83 de ani, la dreapta colegei sale de breaslă, Stela Popescu.