Cine este soția lui Alexandru Arșinel! „Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 30 iun 2023, 02:35

Soția lui Alexandru Arșinel

Sursa: libertatea pentru femei

Cine este soția lui Alexandru Arșinel, femeia care i-a stat alături marelui actor vreme de 56 de ani. Un semn dumnezeiesc, asta spunea Arșinel despre soția sa.

Cine este soția lui Alexandru Arșinel, femeia care i-a stat alături marelui actor vreme de 56 de ani.

„Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, așa descria Alexandru Arșinel întâlnirea cu soția sa. Cei doi s-au cunocut în anul 1966 și s-au căsătorit doi ani mai târziu. 

Citeste si: Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel! Marele actor își pregătise deja mormântul

Cine este soția lui Alexandru Arșinel 

Cine este soția lui Alexandru Arșinel, femeia care i-a stat alături marelui actor vreme de 56 de ani și care i-a dăruit doi copii! 

„Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, asta a scris Alexandru Arșinel în cartea sa „Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei”, lansată în 2012.

Alexandru Arșinel a întâlnit-o pe cea urma să-i devină soție în urmă cu 56 de ani la un ștrand din București și, încă de cum a văzut-o, marele actor a fost fascinat de frumusețea ei.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea.

M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns.

Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”, a scris Alexandru Arșinel. Doi ani mai târziu, actorul și Marilena s-au căsătorit. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Au locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan. 

Dar adevărata dramă pe care Alexandru Arșinel și soția sa au trăit-o avea să vină ani mai târziu, când un accident cumplit a țintuit-o la pat de Marilena, soția marelui actor. 

Citeste si: Boala de care suferea Alexandru Arșinel. Ultimii ani și i-a petrecut prin spitale

Accidentul care a imobilizat-o pe soția lui Alexandru Arșinel 

Viața soției lui Alexandru Arșinel s-a schimbat complet în anul 2016 ca urmare a unui incident care a lăsat-o imobilizată. Tocul pantofului a rămas înțepenit, iar Marilena Arșinel a căzut pe scări și a suferit o lovitură gravă la cap.

Medicii au operat-o atunci, iar în urma intervenției soția marelui actor a rămas paralizată. 

„Nu e bine. Suferă dincolo de tot ce vă închipuiţi că înseamnă o paralizie. Suferă de o tristeţe cumplită. Privirea ei transmite o tristeţe cumplită. Mă feresc să mă uit la ea, mă impresionează groaznic. Şi-a agăţat tocul şi s-a dus în cap. A făcut un hematom, a mers la doctor şi a zis că imediat trebuie operată, că moare altfel. După operaţie nu a mai putut să meargă. I-a lăsat vorbirea, i-a lăsat o mână. O femeie foarte frumoasă”, a povestit Alexandru Arșinel în urma cu câțiva ani, în cadrul unei emisiuni TV. 

Soția lui Alexandru Arșinel a rămas văduvă 

După o viață petrecută împreună, soția lui Alexandru Arșinel a rămăs văduvă. Marele actor s-a stins din viață joi, la Spitalul Universitar București. Din păcate, ultimele luni din viață, Alexandru Arșinel și le-a petrecut departe de Marilena, soția sa, cea care i-a stat alături vreme de 56 de ani. 

Problemele de sănătate cu care s-a confruntat actorul în ultima perioadă i-au determinat pe fii acestuia să îl interneze la un azil privat, de unde a fost apoi transportat la spital, atunci când starea marelui actor s-a înrăutățit. 

Actorul Alexandru Arşinel era internat la Spitalul Universitar din Capitală, din cauza unor escare specifice celor care stau mult la pat, nefiind vorba despre o agravare a afecţiunii sale de fond, au declarat pentru News.ro surse medicale. Ulterior, reprezentanţii unităţii sanitare au anunţat că Alexandru Arşinel a fost transferat în secţia ATI,  „având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă”. 

Luna trecută, actorul fusese internat la Institutul Clinic Fundeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate.

Anul trecut a fost operat pe inimă iar în urmă cu 9 ani a făcut un transplant renal. Avea şi diabet zaharat şi probleme legate de tensiunea arterială.