Boala de care suferea Alexandru Arșinel. Ultimii ani și i-a petrecut prin spitale

Author: Amalia Georgescu

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani 

Sursa: instagram alexandruarsinelofc

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință. Iată care este boala de care suferea Alexandru Arșinel și cum s-a deteriorat starea de sănătate a actorului în ultimii ani.

Alexandru Arșinel a murit pe 29 septembrie 2022, asta după ce în ultima perioadă s-a confruntat cu probleme mari de sănătate.

Deși medicii i-au monitorizat cu atenție starea de sănătate, organismul actorului a cedat în cele din urmă, astfel că a fost anunțat decesul. 

Boala de care suferea Alexandru Arșinel. Care este cauza decesului?

Alexandru Arșinel și-a petrecut ultimii ani din viață mai mult în spitale, acesta fiind diagnosticat pe rând cu mai multe afecțiuni. Chiar dacă nu a fost precizată că exactitate cauza morții marelui actor, se pare că problemele cardiace sunt cele care i-au provocat decesul. 

Ultima oară, Alexandru Arșinel a ajuns la spital pentru tratarea unor leziuni care au fost cauzate de statul prelungit la pat. Ulterior, medicii au decis să îl țină sub supraveghere atentă în spital, având în vedere istoricul medical al acestuia, astfel că a fost transferat în secția de terapie intensivă (ATI).

De-a lungul timpului, actorul Alexandru Arșinel s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

Acesta a fost diagnosticat, în urmă cu mai mulți ani, cu diabet zaharat și tensiune arterială. În plus, în anul 2013, Alexandru Arșinel a suferit și un transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. Problemele cu rinichii au început încă din tinerețe, iar ulterior, actorul ajunsese că facă dializă. Transplantul a fost unul controversat, iar actorul a fost pus la zid, având în vedere că au apărut informații potrivit cărora ar fi primit transplantul chiar în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare, chiar dacă înaintea lui erau mai bine de 1,700 de persoane care așteptau un rinichi. 

Pe lista bolilor cu care a fost diagnosticat Alexandru Arșinel se află și COVID-19. În 2021, actorul s-a îmbolnăvit de coronavirus, iar imediat după i s-au agravat și problemele cardiace, astfel că a fost supus la două intervenții chirurgicale pe cord deschis. 

Astfel, starea de sănătate a actorului s-a deteriorat pe măsură ce anii au trecut. În 2022, Alexandru Arșinel s-a simțit rău în repetate rânduri, actorul fiind transportat de mai multe ori la spital. 

Pe 29 septembrie 2022, medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au confirmat decesul și au transmis condoleanțe familiei, fără să ofere prea multe detalii cu privire la cauza exactă a morții marelui actor.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

„În această seară (n.r. 29 septembrie 2022), marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022 în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis Spitalul Universitar. 

Citeste si: Cine este Marilena, soția lui Alexandru Arșinel. Femeia a paralizată de ani buni, după un accident casnic: “Suferă de o tristeţe cumplită”

Cine a fost Alexandru Arșinel? 

Alexandru Arșinel a fost unul dintre cei mai talentați actori de comedie din România. Acesta a jucat la teatrul de revistă, dar a avut și nenumărate apariții televizate și a apărut în mai multe filme. Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 la Dolhasca și a fost student la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Ulterior, acesta și-a început cariera în 1962, iar de-a lungul timpului a reușit să cucerească publicul cu aparițiile sale. Vreme de mulți ani a jucat alături de Stela Popescu, cei doi fiind foarte apreciați de public. 

Medicul Adrian Marinescu a explicat de ce unele persoane se infecteaza cu COVID-19 in ciuda faptului ca s-au vaccinat! De ce s-a imbolnavit Alexandru Arsinel?

Alexandru Arșinel a fost și director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București, iar de-a lungul carierei a primit mai multe premii importante și distincții. 

Pe 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani, Alexandru Arșinel s-a stins din viață după o lungă suferință, decesul actorului fiind confirmat atât de medici, cât și de familie.

Citeste si: Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel! Marele actor își pregătise deja mormântul

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies