Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se aplică pe 8 Martie în toate școlile din România

,
Sorin Cimpeanu, elevi
Anunţ pentru toţi elevii şi profesorii!

Anunţ oficial din interiorul Guvernului. Toţi elevii şi profesorii trebuie să ştie acest lucru. Se aplică pe 8 Martie. Noul ministru al Educaţiei a spus clar.


In articol:

În contextul pandemiei de coronavirus, Sorin Cîmpeanu a atras atenţia asupra respectării tuturor regulilor sanitare. Astfel, ministrul a făcut precizări despre cum se va desfășura ziua de 8 martie, când elevii și cadrele didactice vor trebui să interacționeze.

Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."

Ministrul Educaţiei, anunţul momentului pentru 8 Martie

Ministrul afirmă că nu sunt" motive, semnale, solicitări" pentru a se lua măsuri suplimentare în vederea zilei de 8 Martie. 

"Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări de schimbare pentru 8 Martie", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Oferirea de mărţişoare în şcoli de 1 Martie este catalogată de Cîmpeanu drept "o situaţie de normalitate".

"Din această perspectivă (a zilei de 1 Martie – n.r.) o situaţie de normalitate şi, din semnalele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacţiunilor generate de această zi mai specială. Nu avem cunoştinţă să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială", a declarat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24, arată news.ro.

Citeste si: Ministrul Sănătății, vești proaste pentru români: „Aş prefera să închidem temporar...” Vor fi impuse restricții dure în perioada următoare?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus

că nu este de acord cu ideea ca cel care oferă flori sau mărţişoare să poarte manuşi.

"În perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat: un număr de 405 infectări în rândul elevilor şi un număr de 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic", a transmis, luni seară, Ministerul Educaţiei, potrivit sursei citate.

"Atâta vreme cât respectăm regulile de distanțare deja impuse prin ordinul de ministru comun consider că nu este un pericol păstrarea tradiției prin a oferi o

floare sau un mărțișor.

Să păstrăm limitele de distanțare, să nu generăm aglomerări de persoane și nu văd să fie vreo problemă deosebită din această perspectivă", a spus Sorin Cîmpeanu, conform Aleph News.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru toți profesorii din România! Ce se întamplă cu școala fizică

El nu crede că interzicerea florilor sau mărţişoarelor de 1 Martie ar fi putut fi pusă în practică.

"Chiar dacă cineva, orice autorităţate, nu Ministerul Educaţiei, ar interzice unui copil de clasa I-a, a II-a, care cu propriile mânuţe a fabricat mărţişoare pentru doamna învăţătroare sau pentru propria-i mamă nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică", a mai spus ministrul Educaţiei.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Sănătății, vești proaste pentru români: „Aş prefera să închidem temporar...” Vor fi impuse restricții dure în perioada următoare?

Timișoara devine vestul sălbatic al României! Scene parcă din filme cu mafioți: un recuperator de bani a amenințat o persoană cu pistolul

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Elevii ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport? Sorin Cîmpeanu s-a consultat cu reprezentanții din Ministerul Sănătății

Când scăpăm de masca de protecție? Valeriu Gheorghiță a anunțat condiția pentru eliminarea măsurii!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies