Anunț de ultimă oră pentru toți profesorii din România! Ce se întamplă cu școala fizică

,
prrofesor
Aproape 70.000 de angajați din educație au fost vaccinați până joi.

Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ a debutat miercuri, iar până în acest moment au fost inumizate 70.000 de cadre didactice.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în România vor fi vaccinate peste 130.000 de persoane angajate în învățământ.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Nelu Tătaru a venit cu această propunere

Vaccinarea cadrelor didactice

Sorin Cîmpeanu a precizat că centrele de vaccinare vor fi deschise până seara, la ora 20, astfel încât numărul persoanelor imunizate în învățământ să crească. 

"Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri – n.r.). Astăzi (joi – n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

Ministrul s-a declarat optimist cu privire la faptul că vaccinarea prioritară a angajaților din educație se va încheia

în termenul fixat de autorități.

"Data de 10 martie este prevăzută ca dată pentru încheierea campaniei de vaccinare prioritară, la acest moment, a cadrelor didactice și personalului din învățământ pentru că pentru creșe și grădinițe este vorba despre vaccinarea întregului personal.

Dacă va fi nevoie, această dată poate fi extinsă. Eu cred, la cum am văzut astăzi că a mers procesul de vaccinare, că nu va fi nevoie și toți cei care au dorit să fie vaccinați și sunt angajați în învățământ, vor putea fi vaccinați până pe 10

martie", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

Acțiunea de vaccinare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații.

De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică.
DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”
, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum se vor desfășura nunțile în 2021? Mirii sunt dispuși să renunțe la petrecerile fastuase și să testeze invitații, doar ca să aibă loc evenimentul

Se schimbă trendul: a crescut vânzarea de mașini electrice în România

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Restaurantele se închid din nou și în București?! Ce îi cere Guvernului șeful patronatului: "Dorim să evităm..."

Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru a ridica restricțiile din Germania. Iată cu ce propunere a venit Cancelarul german

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies